5.Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi´ne Aksaray´dan Sümeyye Özyön katıldı

5.Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi´ne Aksaray´dan Sümeyye Özyön katıldı

?´KADIN İSTİHDAMI´NIN SAĞLANMASINDA BACIYAN-I RUM TEŞKİLATININ ÖRGÜT YAPISI VE MESLEKİ EĞİTİMLERİNİN İNCELENMESİ´´ KONULU BİLDİRİNİN SUNUMUNU SÜMEYYE ÖZYÖN GERÇEKLEŞTİRDİ

KADEM´in Kadın Araştırmalar Dergisi öncülüğünde, İbni Haldun Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, SETA vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi  iş birliğiyle İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında ?´Demografik Dönüşüm ve Kadın´´ başlıklı ?´5. Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi´´ düzenlendi.

 

/resimler/2019-3/12/1243041521160.jpg

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Başkan Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu; KADEM´in cinsiyet adaleti ilkesini odağına almış bir STK olduğunu ve kadın ile erkeğin ailede, sosyal hayatın içinde hem adil bir rol paylaşımını hem de eşit fırsatlara erişeceği bir yaklaşımı benimsediğini ifade etti.

Türkiye´nin farklı şehirlerinden, çeşitli disiplinlerden 37 akademisyen "Demografik Dönüşüm ve Kadın" teması altında bildirilerini sundu.

Bildirilerin sunumuna Aksaray´dan siyasetin aktif genç yüzlerinden 27. dönem Ak Parti Aksaray Milletvekili A.Adayı Sümeyye Özyön´de katılarak ?´Kadın İstihdamı´nda Bacıyan-ı Rum Teşkilatı´nın Örgüt Yapısı ve Mesleki Eğitimlerinin incelenmesi´´ konu başlığı ile Ahilik Teşkilatı´nın kadın kolu olan Anadolu Kadınlar Birliği anlamına gelen ve Dünya´nın ilk kadın sivil örgütlenmesi olan Bacıyan-ı Rum Teşkilatını anlattı.

 

/resimler/2019-3/12/1244002147152.jpg

?´EŞİNE, İŞİNE VE AŞINA DİKKAT ET´´

?´ÜRETEN KADIN, ÜRETEN NESİL, ÜRETEN TOPLUM´´

?´VATAN ÇALIŞKAN İNSANLARIN OMUZLARINDA YÜKSELİR´´

?´Eşine ,İşine Ve Aşına Dikkat Et´´, ?´Üreten Kadın, Üreten Nesil, Üreten Toplum´´, Vatan Çalışkan İnsanların Omuzlarında Yükselir´´sloganları ile ele alınan bildiride  Bâcıyan-ı Rûm kadınlarının; günümüz anlamında ticari hayatın gerekliliklerini mesleki eğitim ile gerçekleştirirken, manevi eğitimler ile de hem ticaretin hem de toplum yaşantısına örnek teşkil edilmesi, kadın istihdamına katkısı, eğitim ve mesleki faaliyetleri,ekonomik faaliyetleri ve sosyal faaliyetleri anlatıldı.

Çalışma ve İŞKUR il Müdürü Mahmut Akkuş ile görüşülerek kadın istihdamının ve mesleki eğitimin 2023 vizyonunda değerlendirilmesi çerçevesinde Aksaray´da Çalışma ve İŞKUR müdürlüğü tarafından gerçekleşen kadın dernek ve platformlarıyla bir araya geldiği Bacıyan-ı Aksaray Kadın Zirvesi´nde alınan yerel kararlar doğrultusunda kadın istihdamında ciddi ivme kayıt edildiğini ve Aksaray´ın Türkiye genelinde yüzde 73.26 ?lık artış ile 4. Olduğundan bahsedildi. Aksaray´ın konumu ve tarihi değerleri anlatılarak  Bacıyan-ı Aksaray Teşkilatı kapsamında Kadın İstihdamı´nda pilot il olabileceği önerildi.

Kongreye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul Bangladeş Başkonsolosu Mohammad Monirul Islam, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, KADEM Kurucu Başkanı, İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Emine Sare Aydın Yılmaz, KADEM Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile birçok davetli katıldı.

 

/resimler/2019-3/12/1244441054392.jpg

 

Aksaray Dernekler Federasyonu, Levkereliler Derneği, Camiliörenliler Derneği gibi birçok Aksaray´lının katıldığı Kongre´den sonra katılım sertifikası alan Sümeyye Özyön görüşmeler yaparak  İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Tesisinde Kongrenin gala yemeğine katılım sağladı.

 

/resimler/2019-3/12/1245140117390.jpg



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri