Aksaray´ın Somuncu Baba Ekmeğine Yoğun İlgi

 Aksaray´ın Somuncu Baba Ekmeğine Yoğun İlgi

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

II. ULUSLARARASI EKMEK FESTİVALİNE AKSARAY SOMUNCU BABA EKMEĞİ İLE KATILDI
 
12-14 Ekim 2018 tarihleri arasında Ankara´da yapılacak olan ve başlayan festivale Aksaray Somuncu Baba Ekmeği ile katıldı.
 
İçerik olarak dünyada bir ilk olan festivalde buğday ve ekmeğin on bin yıllık hikâyesi çok farklı anlatımlarla işlenecek. Fas Cumhuriyeti´nin onur konuğu olarak ağırlandığı  festivale Tayland, Venezuella, İran, Kuveyt, Almanya, İtalya ve Arjantin ülkeleri katıldı.
 
Festivale katılan yerli ve yabancı turistler Somuncubaba ekmeğine yoğun ilgi gösterdi.Aksaray stantının önünde yoğun kalabalık oluşturan misafirler Somuncubaba ekmeğini tattılar.Yerli ve yabancı basın Aksaray standında çekim yaparak İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ile röportaj yaparak,bilgiler aldılar.
Konu ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, 12-14 Ekim 2018 tarihleri arasında 
Ankara´da Cer Modern Festival Alanın da gerçekleştirilen etkinliğe Aksaray´ın da Somuncu Baba Ekmeği ile katıldık.. İlimizin Manevi Mihmandarı Somuncu Baba´nın temsili olarak festivale katılan protokol ve misafirlere ekmek dağıtıldığını  belirten Doğan, Aksaray Valiliği adına oluşturulan  stantta Somuncu Baba Ekmeği ve Aksaray ile ilgili tanıtım materyallerinin dağıtıldığını ifade etti. Doğan, 12-14 Ekim 2018 tarihleri arasında Ankara´da yapılacak olan II. Uluslararası Ekmek Festivaline Somuncu Baba´nın talebesi Hacı Bayram-ı Veli´nin şehri Ankara´da katılımın sağlanacağını ve Aksaray´ın en iyi şekilde tanıtılacağını sözlerine ekledi.


Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri