Hemşerimize Büyük Onur - aksaray haberleri

Hemşerimize Büyük Onur - aksaray haberleri

İtalya Cumhuriyeti hemşerimiz Av. Musa Toprak´a Devlet Nişanı verdi.

Hemşerimize Büyük Onur

İtalya Cumhuriyeti hemşerimiz Av. Musa Toprak´a Devlet Nişanı verdi.

İtalya Dostluk Derneği Başkanı Avukat Musa Toprak kurucusu olduğu Casa Italia´da gerçekleştirilen faaliyet  ve çalışmalarının İtalyan kültürüne ve Türkiye İtalya ilişkilerine katkılarından dolayı İtalya Devlet Nişanı  ?Cavaliere? ile onurlandırıldı.

Av. Musa Toprak´ın nişanı İtalya Milli Günü vesilesiyle düzenlenen resepsiyonda İtalya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo tarafından takdim edildi. Büyükelçi Mattilo törende yaptığı konuşmada  Av. Musa Toprak´ın 2006 yılında kurduğu İtalya Dostluk Derneği ve 2007 yılında kurduğu Casa Italia ile İtalyan dili ve kültürü alanındaki faaliyetlerle iki ülke arasındaki ilişkilerine önemli katkı yaptığını belirtti. Büyükelçi ayrıca Casa Italia´nın henüz ilk yılında yüzlerce kişiye ulaşmasının önemini vurguladı. Büyükelçi Mattiolo konuşmasının ardından Av. Musa Toprak´ın Devlet Nişanı´nı ve İtalyan Cumhurbaşkanı ve Dış İşleri Bakanı tarafından imzalanmış olan madalya beratını takdim etti.

Resepsiyonda ayrıca Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Cumhurbaşkanlığı Basın  Başdanışmanı Lütfillah Göktaş´a da çeşitli seviyelerdeki İtalyan devlet nişanı takdim edildi. Jazz konseri ile devam eden Milli Gün Resepsiyonu, konuklara İtalya´da özgü ikramlarda bulunmasıyla sona erdi.



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri