Başkan Yeşildal´Pazarcıya sosyal tesis birinci önceliğimiz´

Başkan Yeşildal´Pazarcıya sosyal tesis birinci önceliğimiz´

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Manavlar Balıkçılar Tavuk ve Yumurtacılar Esnaf Odası Başkanı Kuddusi Yeşildal bu yılki hedefleri arasında Oda merkezi olacak bir binaya kavuşmak ve sosyal tesis yapmak olarak ifade etti.

 

Oda Başkanı Yeşildal sorularımıza şu şekilde cevap verdi :

1.Odanızın sorumluluk alanları

Odamız sorumluluğu pazar yerleri ve balıkçıların satış alanlarıdır. Pazar yerlerinde tertip ve düzeni sağlamak; pazarcılar arasında birlik ve beraberliği pekiştirmek, pazar yerlerinde vatandaşın rahat ve huzurlu alış veriş yapmasını sağlamak.

2. oda olarak üyelerinize 2018 yılında yaptıklarınız hakkında bilgi verirmisiniz?

Ben oda başkanlığına 01.04.2018 tarihinde seçildim. Bu süre zarfından sonra üyelerimizin haklarını ve yapılması gerekenleri, yapılacakları ve odanın tanıtımı için yoğun bir çaba gösterdik. 2018 yılı içerisinde kapalı pazar cumartesi ve pazar pazarının wc lerini yenilettik. her iki pazara da mescit yaptırdık. Pazar pazarı ve salı pazarının yer çizgilerini yenilettik. Kapalı pazarlardaki logar temizliğini ilk defa yaptırdık. aynı yıl içerisinde kapalı pazar salı pazarına manavlar odası yerini belediyemiz tarafından yaptırdık.

3. 2019 yılı hedefleriniz nelerdir?

2019 Yılı içerisinde belediyemiz tarafından pazarcılara yaptırılan odamıza taşınacağız. Bu yıl içerisinde belediye başkanı değişiminden sonra kapalı pazar pazarına 1.sosyal tesis (yaşlıların ve vatandaşların, pazarcıların oturup dinleneceği bir dinlenme salonu) ikinci olarak aynı pazara çocuk oyun parkı yaptıracağız. 3. Aynı yere çocuk bakım ünitesi (çocuk emzirme salonu) yaptıracağız. Aaynı pazara 250 adet marketlerde kullanılan arabalardan teminini yaptıracağız. Kapalı pazar salı pazarının etrafını kapattırmak için gerekli müracaatları yapacağız. Balık halinin yapımı için yeni belediye başkanını bekliyoruz. Toki (Cumhuriyet mah.) yeni kapalı pazar inşaatımızı başlatacağız. Bu pazarın içerisinde pazarcılara ait oda sosyal tesis PTT veznesi su dolum veznesi 2-3 adet balık dükkanının içerisinde olacağı bir pazar yeri yaptırmak. Perşembe ve cuma semt pazarlarını kapalı hale getirmek. Toki´ye yapılacak pazara ücretsiz taşıma servisleri koymayı planlıyoruz. 4. Daha iyi bir üretim için üyelerimize ve halkımıza önerilerimiz olacak. Daha iyi üretim yapabilmemiz için başta toprak analizlerinin çok iyi yaptırılması gerekir. Bunun için tarım Müdürlüğü ile koordine kurmaya ve üretim yapan (Lalebağı,Gücünkaya,Göstük ve Helvadere) tarafının pazarlara çıkanlarını manavlar odası altında toplayarak üretim ve organik mal yetiştirilmesinin nasıl yapılacağının tarım teşkilatı ziraat mühendisleri tarafından yardımcı olmalarını sağlayacağız.

5.Ülkenin ekonomik durumunu nasıl görüyorsunuz?  

Ülkemizin ekonomisi kırılgan bir ekonomiye sahiptir. Bu kırılganlığı ortadan kaldırmak için üretim yapmamız gerekir. Üretim yaparken devlet desteği çok önemlidir. Aksaray´ımız Ekecik bölgesinde (nohut, barbunya, fasulye, yeşil mercimek, badem )yetiştirilmektedir. Toprak üretim ve kalite bakımından çok yüksektir. Maalesef devlet desteği düşük olduğundan bu üretimler azalmıştır. Bayıraltı köylerinde ay çekirdeği ve hayvancılık azalmıştır. Ihlara Selime, Helvadere köylerinde (aria) marka çok verimli ve lezzetli patates üretilmektedir. Aynı şekilde devlet desteği az olduğu için üretim düşük seviyededir. Sonuç olarak ekonomiye can katacak üretimler için devlet desteğine ihtiyaç vardır. Bunları ekonomiye kattığımızda ilimiz gelişecek ve üretim bölgesi olmaya yüz tutacaktır.

6.Eklemek istedikleriniz var mı?

Aksaray´da mülki ve idari birimler çok yavaş çalışmaktadır. Bizler oda ve dernek başkanları sorunları yukarılara iletmekte birer köprü vazifesi görmekteyiz. İlettiğimiz her sorun vatandaşın sorunudur. Bizler sahada bunları daha net görebiliyoruz. Bizler ve sizler gibi sorun iletenlere mülki ve idari amirlerce yardımcı olmalarını ve sorunların bir an önce halledilmesi önemlidir. Bu vesile ile bizlerle söyleşi yaparak dert ve sıkıntılarımızı dinleyen gazetemiz Yeni Aksaray´a teşekkür ederim.?



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri