Aksaray´da su baskınından zarar gören vatandaşların zararı giderilecek

Aksaray´da su baskınından zarar gören vatandaşların zararı giderilecek

Hasar tespit çalışmaları devam ediyor

Aksaray merkez ilçemizde 11.05.2018 Cuma günü  saat 15.00 sularında başlayan aşırı yağış nedeni ile (Metrekareye 40.3 kg yağışı) merkez ilçemizin 14 mahallesinde yağışa bağlı ev ve işyerlerinden su basması ihbarları alınmaya başlanılmış ve gece 04.00´e kadar çalışmalar devam etmiştir.

112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbar sayısı 77 adet olup, Belediye Başkanlığı Kriz Merkezine yapılan ihbar sayısı ise 410 olmak üzere toplam her iki merkeze gelen ihbar sayısı 487 adettir.

Her iki merkeze de yapılan bütün ihbarlar değerlendirilmiş olup, müdahale edilmesine karar verilen ev ve işyeri sayısı AFAD il müdürlüğü personellerince 55, İtfaiye Müdürlüğünce 140 adet olaya müdahale edilmiştir. Toplam Müdahale edilen olay sayısı 195´tir.

Diğer yapılan ihbarlar yol kapanması, yolda mahsur kalma, bahçelerin su basması, parklar ve inşaat halinde bulunan ve yerleşim olmayan inşaatların bodrum katlarını su basmıştır. Toplam ihbar sayısı 292 adettir.

Aksaray AFAD Müdürlüğümüz 8 araç ve 30 personeli ile olaylara müdahale etmiş ve Afeti yönetmiştir. Aksaray Belediye Başkanlığı ise 12 araç ve 75 personelle olaylara müdahale etmiştir. Su basması afetinde görev yapan toplam araç sayısı 20, personel sayısı 105´tir.

Etkilenen Mahallelerimiz

Toplam 14 mahallemiz yağıştan olumsuz etkilenmiştir. Yağıştan etkilenen Mahallelerimiz Büyük Bölcek, K. Bölcek, Paşacık, Hasas, Nakkaş, Yeni Sanayi, Tacin, Hacılar Harmanı, Taşpazar, Şanlı, Coğlaki, Yunus Emre, Cumhuriyet ve Örnek Sanayii Bölgesi Mahallemizdir.

Evlerde hasar gören ev eşyalarının, işyerlerinin ve Belediyemize ait yollar, menfezler vb. yapıların hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Hasar Tespit Tamamlanma oranı % 85 civarındadır.

Hasar tespit raporları esas alınarak 15 gün içerisinde Müdürlüğümüzce ev eşyaları hasarları Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanlığından talep edilecektir.

Hasar tespit çalışmaları ile maliyetlendirme çalışmaları tamamlandıktan sonra net zarar miktarı tespit edilebilecektir.

 



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri