Aksaray hayırseverlikte yarışıyor:Cami ve Külliye bitirilmek üzere

Aksaray hayırseverlikte yarışıyor:Cami ve Külliye bitirilmek üzere

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

AKSARAY HAYIRSEVERLİKTE YARIŞIYOR CAMİ VE  KÜLLİYE BİTİRİLMEK ÜZERE
 
 
Aksaray İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesi öncülüğünde Aksaray´da 24 Nisan 2018 tarihinde temeli atılıp yapımına başlanılan Cami ve Külliye inşaatı Aksaraylı hayırsever ve vatandaşlarımızın destekleriyle devam ediyor.
 
/resimler/2019-9/23/1600053968151.jpg
 
Nakkaş mahallesi Nevşehir yoluna yakın bölgede hareketlilik katacak olan proje imam hatip okulu külliye de kayıtlar başladı. Aksaray´da ilk kez  4 ve 6 yaş arasındaki çocuklar içinde eğitim verebilecek bir kurs yeri olacak ve 100 kişiye kadar  özel eğitim verilebilecek,  75 kişilik  hanımlar için kurs yeri mevcut olacak 100 kişilik de hafızlık için seçilen imam hatipli öğrenci eğitilebilecek. Külliye Cami ve kurs yerinden oluşan bir külliye Ön tarafta  erkek çocuklar için girişi mevcut,  arka taraftan kız çocuk girişi verilen Külliye inşaatı hızla ilerliyor
 
Aksaraylı hayırseverlerin  birbiriyle yarıştığı Külliye 3 bin metrekarelik hayırsever bağışıyla alınan arsa üzerine kuruldu 8 trilyona mal olan eser devlet kasasından beş kuruş almadan tamamıyla hayırseverlerin katkısıyla yükseldi. Külliyenin İçeriğinde Proje İmam Hatip Kuran Kursu, hafızlık, yetişkin ve 4-6 yaş grubu Kuran Kursu sınıflarının bulunacağı, Cami ve Gençlik Merkezi ile kültürel salonları da barındıran külliye, Aksaray´ın Cami ve Kuran Kursu ihtiyacı bulunan mahallelerinin tam merkezinde yer alıyor. 
 
Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal´ın özel gayretleriyle yapılan proje sayesine ilimize yeni kazandırılacak Külliye´nin öne çıkan özelliklerinden biri de hemen yakınında bulunan Hacı Kerim Yardımlı İmam-Hatip Ortaokulunda eğitim gören 5. 6. ve 7. sınıfı öğrencilerinin kursta hafızlık ve Kuranı Kerim öğretimi almaları olacak. 
 
İl Müftülüğünün çalışmaları arasında tamamlanacak olan eser İlimizde ilk defa kapsamlı bir külliye olacaktır. Külliye inşaatı tamamlandığında Nakkaş, Hashas ve Küçük bölcek Mahallelerinin büyük bir bölümünün Kuran Kursu ihtiyacına cevap verecek. 
 
İnşaat alanına her hafta bir misafirleriyle uğrayan ve eksiklikleri bizzat takip eden Aksaray Müftüsü Cemalettin Bal bu sefer Bağımsız Medya ajansına tanıttığı külliyenin iki adet konferans salonu olacağını birini bayanlar için diğerini erkeklere özel dizayn edildiğini ifade etti, katlarda eğitim sınıfları modern bir tarzda yapılırken en üst çatı katını da öğrencilerin nefes alacağı mekan haline getirilmiş, çok yakında açılacak olan külliye 1 yılını dolmadan tamamlanacak. Hayırseverlerle çok olumlu diyalog kuran Müftü Cemalettin Bal inşaat halindeki külliyenin geleceğini anlatırken heyecanını gizleyemiyor  Aksaray´da görev süresi 5. yılına girerken de  en kapsamlı eserini bitirmiş olacak .
 
Aksaray merkezde yapılacak cami inşaatı için vatandaşların çağrı üzerine yarıştıklarını beyan eden  Müftü Bal Aksaray halkı gerçekten cömert ve hayırsever insanlardan oluşuyor birbirleriyle hayırda yarışıyorlar. (bağımsız Ajans)


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri