FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında Aksaray´da 12 şirket TMSF´ye devredildi

FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında Aksaray´da 12 şirket TMSF´ye devredildi

TMSF şirketlere değer kattı...

FETÖ darbe girişiminin ardından, FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında, şirketlerin devredildiği TMSF, bu kurumları eskisinden güçlü hale getirerek, devletin hizmetine sundu. Devredilen şirketler, 3 yılda büyüdü. Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016´da yaptığı hain darbe girişiminin ardından en büyük yükü kaldıran kurumlardan biri de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) oldu. Hain girişimin ardından Aksaray´da da 12 şirket TMSF´ye devredildi. TMSF tarafından görevlendirilen Yönetim Kurulu İmalat, sağlık, tarım ve hayvancılık, inşaat, perakende gibi değişik sektörlerde faaliyet gösteren bu şirketleri milli bir değere dönüştürerek büyütmeyi başardı. Bu üç yıllık süreçte şirketlerin hem öz kaynakları hem de aktif büyüklükleri ciddi anlamda değer kazandı. 

TMSF´nin üç yıllık süre zarfında şirketlerin kârlılıkları büyük oranda artırılırken, istihdamı ise büyük ölçüde korundu.

TMSF tarafından görevlendirilen Yönetim Kurulu tarafından bu şirketlerin yargılama işlemleri sonuçlanıncaya kadar basiretli tacir gibi yönetilmesini sağlanıyor. Bu şirketlerin öz kaynaklarını, istihdamlarını ve değerlerini kaybetmeden milli ekonomiye geri kazandırılması yönünde çalışmalar devam ettiriliyor.  

   

AKBOR HEM İSTİHDAM, HEM DE İHRACAT YAPIYOR

 

/resimler/2019-10/7/1033481509084.jpg


    2016 yılında TMSF´ye devredilen AKBOR Boru fabrikası ülke ekonomisine katkıda bulunmak adına hem istihdam hem de ihracat yaparak ülkemize döviz kazandırmaya devam ediyor. Bu güne kadar hem yurtiçi hem de yurtdışından birçok ihaleye giren firma, kazandığı ihalelerde de işleri zamanında teslim ederek bu alanda da başarı elde etmiştir. Firma bu güne kadar Türkmenistan, Irak, Sırbistan, Yunanistan, Bulgaristan, Slovenya, Kosova, Ukrayna´nın yanı sıra Afrika Ülkelerine´ de ihracat gerçekleştirdi. AKBOR tarafından üretilen CTP boru geniş bir yelpazede kullanıma özelliği taşımaktadır. Toprak altına gömülerek, su altına döşenerek, yer üstüne monte edilerek, İçme suyu ana aktarım hatları ve dağıtım şebekelerinde, basınçlı ve basınçsız atık su hatlarında, yağmur suyu drenajlarında, Kapalı sistem sulamalarında, elektrik santralleri soğutma suyu hatlarında, endüstriyel soğutma suyu hatlarında, HES projeleri iletim ve cebri hatlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. AKBOR her yıl hem istihdamını artırarak hem de ülke bütçesine değer katarak büyümeye devam ediyor. 

/resimler/2019-10/7/1034122447051.jpg



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri