Başkan Altınsoy,´63 evladımıza ev sıcaklığında bakım hizmeti veriyoruz´

Başkan Altınsoy,´63 evladımıza ev sıcaklığında bakım hizmeti veriyoruz´

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Koruma altındaki 63 çocuğa ?ev sıcaklığı´nda bakım hizmeti verildiğini bildirdi.

 

AK PARTİ iktidarlarından önce dağınık bir durumda bulunan Sosyal Hizmet ve Sosyal Yardım Kuruluşlarının tek çatı altında toplandığını kaydeden İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, ?Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna yıllarca hizmet veren kuruluşlar, korunmaya muhtaç çocukların daha iyi koşullarda hayata adım atmasını sağlamak için dönüştürülerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı çatısı altında toplandı.?

 

Çocukların ev ortamında, aile odaklı bir sistemle bakımını sağlayan hizmetlerin, Bakanlık bünyesindeki Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü ifade eden Altınsoy, ?Bu kapsamda, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce, bakım hizmetlerinde dönüşüm programı uygulandı.? dedi.

 

Bugün Türkiye´nin dört bir yanında olduğu gibi Aksaray´da da ev tipi bakım kuruluşları olan çocuk evlerinde aile ortamında çocuklara hizmet edildiğini aktaran Başkan Altınsoy, ?Çocuk Evlerimizde, sosyal?kültürel ve fiziksel yapısı göz önüne alınarak, çocuk yetiştirmeye uygun bölgelerde tercih ediliyor. Daha sonra 0-18 yaş arası 6 veya 8 çocuğumuz ev ortamında korunma ve bakım altına alınıyor. İlimizde değişik mahallelerinde açılan 11 çocuk evinde, 63 evladımızın tüm ihtiyaçları 53 çalışanımız ile gideriliyor. Ayrıca koruma ihtiyacı olan çocuklarımızın temel sosyal hizmetlere erişimlerinin sağlanmasının yanı sıra, eğitime devamlarının sağlanarak meslek edinmeleri ve istihdama katılımları destekleniyor. Ayrıca çocukları hayata hazırlamaya yönelik faaliyetler de yürütülüyor.? dedi.

AK Parti hükümetleri olarak hizmet politikalarının temelinde aile odaklı bakış açısı bulunduğunu belirten Altınsoy, ?Bu bakış açısıyla temel hedef kitlemiz olan kadını, erkeği, çocuğu, yaşlıyı, engelliyi, şehit yakınlarını ve gazileri ilgilendiren her alanda çok boyutlu ve kapsamlı çalışmalarla birbirine entegre olabilen ve değişen şartlara göre farklı uygulama modülleri olan yeni programlarla projeler geliştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz.? diye konuştu.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri