Başkan Altınsoy,´Kimse Türkiye´yi çaresiz bırakmaya heveslenmesin´

Başkan Altınsoy,´Kimse Türkiye´yi çaresiz bırakmaya heveslenmesin´

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin Türkiye´nin başında olduğu sürece hiç kimsenin bu ülkeyi çaresiz bırakamayacağını vurgulayan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, ?Ülkemize yönelik yaptırım tehditleri bizi korkutmaz, sadece yürüdüğümüz yoldaki kararlılığımızı perçinler.? dedi.

AK Parti´nin bugün geldiği yeri ve geleceğini değerlendirirken son yıllarda yaşanan tarihi önemi haiz gelişmelerin asla göz ardı edilemeyeceğini kaydeden İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Türkiye´nin karşılaştığı her meselenin Türkiye´ye bir maliyeti olduğunu belirtti.

Milletinden aldığı güçle bugünlere gelen AK Parti ile her alanda günden güne büyüyen Türkiye´nin 2023 hedefine emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Başkan Altınsoy, ?Üstesinden geldiğimiz her mesele ülkemizin önünde yepyeni bir pencereler açıyor. Kıbrıs Barış Harekatı sebebiyle ülkemize uygulanan askeri ambargolar bizi savunma sanayiiyle ilgili ilk adımları atmaya yöneltmişti. Oradan buraya aldığımız mesafe ortada. Ülkemizin sanayisini ve ticaretini bitireceği gözü ile bakılan Gümrük Birliği Anlaşması rekabet gücümüzü küresel çapta arttırdığımız bir sürece dönüşmüştür. Hiç şüphesiz ülkemiz bu çerçevedeki en büyük atılımları AK Parti döneminde yaşamıştır. Türkiye´yi tüm taahhütlerini çiğneyerek AB tam üyeliğinden mahrum bırakanların tavırlarına cevabımızı Afrika´dan Güney Amerika´ya kadar geniş bir coğrafyada yeni açılımlar yaparak verdik.? dedi.

Türkiye´yi her fırsatta köşeye sıkıştırarak diz çöktürmek isteyenlere gereken cevabı verdiklerini belirten Altınsoy, ?Ülkemizi gizli, açık ambargolarla köşeye sıkıştırmaya çalışanlar bizi sanayiden teknolojiye, tarımdan enerjiye her alanda kendi potansiyelimizi en üst seviyede değerlendirmeye yöneltti. Özellikle savunma sanayinde adeta ülkemizi terör örgütleri karşısında çaresiz bırakma çabalarını dünyanın en ileri ürünlerini geliştirerek boşa çıkardık. Terörle mücadelede ihtiyaç duyduğumuz İnsansız Hava Araçları´nı, güdümlü mühimmatları, gözetleme ve işaretleme sistemlerini bizden esirgeyenler bugün ürettiğimiz ürünleri şaşkınlıkla takip ediyor. Aynı şekilde bugün Doğu Akdeniz´deki hidrokarbon arama faaliyetlerinde söz sahibi bir konuma gelmişsek bunu vakitlice edindiğimiz sondaj ve sismik araştırma gemilerimize borçluyuz. Bütün bunlarla beraber Doğu Akdeniz´de biz şu ne diyor bu ne diyor değil, biz ne diyoruz, buna bakıyoruz.?

Şu anda Türkiye´ye ait gemilerin bölgede çalışma yürüttüğünü aktaran İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, ?Bütün firkateynlerimiz yanlarında, uçaklarımız her an hazır. Kimse burada bizim hakkımız olan konulardan bizi mahrum etmeye kalkamaz. Burada Kuzey Kıbrıs´taki bizim soydaşlarımızın hakları var, bizim garantör ülke olarak söz söyleme haklarımız var ve bütün bu haklarımızın sonuna kadar savunucusu olacağız ve onları yerinde de aynı şekilde takibini devam ettireceğiz. Elbette hala ciddi sıkıntılar yaşadığımız konular var. Özellikle hava savunma sistemleri, yeni nesil savaş uçakları, yüksek teknolojiye dayalı kimi ürünlerin tedariki konusunda ülkemizin önüne sürekli engeller çıkartılıyor. Önümüze çıkartılan her engel, bir süre sonra aynı teknoloji ve ürünü kendimizin geliştirmesiyle anlamsız hale gelecektir. Ülkemize yönelik yaptırım tehditleri bizi korkutmaz, geri adım attırmaz. Tam tersine sadece yürüdüğümüz yoldaki kararlılığımızı perçinler? dedi.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri