Aksaray´da özel araçta sigara içenlere ceza yağdı

Aksaray´da özel araçta sigara içenlere ceza yağdı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

AKSARAY´DA ÖZEL ARAÇTA SİGARA İÇENLERE CEZA YAĞDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı´nda yaptığı açıklamada şahsi araçlarda sigara yasağının kapsamının genişletileceğini ve bununla ilgili bir çalışma yapılacağını söylemişti. Erdoğan, ?Ben şimdi bakıyorum; aracı kullanan sigara içiyor. Bazen ben de işaret ediyorum. Yazılı kaide girmek suretiyle şoför de arkada oturanlar da sigara içemeyecek. Şimdi bunun üzerinde çalışıyoruz. Bu işin üzerine çok daha sıkı gideceğiz. Para cezası ne gerekiyorsa olacak.? demişti.  Erdoğan´ın sözleri üzerine harekete geçen trafik ekipleri bir çok ilde ?dumansız araçlar´ denetimi başlattı. Araçlarında sigara içtiği tespit edilen bir çok sürücü ve yolcuya 153´er TL para cezası kesildi.
 
 
 
Aksaray Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri, şehir merkezinde özel araçlara yönelik sigara uygulaması yaptı. Araçta sigara içen 13 sürücüye  153 TL idari para cezası kesildi. Yeni uygulama kapsamında Trafik Büro Amirliği ekipleri şehir merkezinde özel araçta sigara uygulamasına başladı. Şehirde uygulama yapan polis ekipleri hususî araçlarda sigara içilip içilmediği ile ilgili kontroller yaptı. Bazı sürücülere idari para cezası kesildi. Polis ekiplerinin uygulamaları esnasında özel araçta sigara içen bazı sürücülere 153 TL para cezası kesildi.
SÜRÜCÜLER ŞAŞKINLIKLARINI GİZLEYEMEDİ
İdari para cezasına çarptırılan bazı sürücüler ise hem tepki gösterdi, hem de uygulama sebebiyle şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı sürücüler ise uygulamanın son derece yerinde olduğunu söyledi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Eylül´de ABD ziyareti öncesinde sigara mücadelenin artacağını vurgulayarak "Bakıyorum aracı kullanan sigara içiyor. Bazen ben de işaret ediyorum, ayıptır diyorum. Yazılı kayda girmek suretiyle, şoför de içemeyecek, arkada oturanlar da sigara içemeyecek. Şimdi bunun üzerindeyiz." diye konuşmuştu (BAĞIMSIZ MEDYA)


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri