Tuz Gölü´nde roketler rampalardan ateşlendi

Tuz Gölü´nde roketler rampalardan ateşlendi

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Roket, füze ve silah sistemleri ürün ve teknolojilerindeki başarıları ile ülke savunmasında önemli bir yere sahip olan ROKETSAN sponsorluğuyla Teknofest Roket Yarışması gerçekleştirildi. Aksaray´da Tuz gölü ROKETSAN füze atış alanında gerçekleştirilen roket atış yarışmasına 28 takım, 160 yarışmacı katıldı. Öğrenci yarışmacıların ROKETSAN desteği ile hazırladıkları füzeler atış alanında gökyüzüyle buluştu.

Teknoloji yarışmaları, TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali´nin en önemli ayağını oluşturuyor. Havacılıktan otomotive, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen teknoloji yarışmaları ile, Türkiye´de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusuna ilgilerini artırmak ve bu alanda çalışan gençlerin desteklenmesi hedefleniyor.

Bu hedef doğrultusunda somut çalışmaların ortaya çıkarılması amacıyla, teknoloji yarışmaları kapsamında her bir takımın yarışacakları kategorinin şartnamesinde belirtilen görevi yerine getirmek üzere istenen teknolojik donanımı (İHA, roket, insansız su altı aracı, vb.) tasarlayıp üretmesi beklenmektedir.

Teknoloji yarışmalarına başvurular Aralık 2017 itibarıyla açıldı. Yarışma kategorilerinde belirtilen görevlerin gerektirdiği teknik bilgi ve becerilere sahip olan takımlar, yarışmalarda yer almaya hak kazanacak. Başvuru kabul edilen ve duyurulacak listede yer alan ekiplere, TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Danışma Kurulu tarafından hazırlık süresi boyunca söz konusu kategoride istenen görevi tamamlamak için ihtiyaç duyacakları malzeme ve teknik danışmanlık desteği sağlanacak.

Destekleri almaya hak kazanan ekiplerin, Temmuz 2018 tarihinde ara değerlendirme raporu sunmaları ve ara dönemde kendilerine belirtilecek olan eksikleri festival tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri