Aksaray´lı mucit öğrenci icat ettiği yarış otomobiline sponsor arıyor

Aksaray´lı mucit öğrenci icat ettiği yarış otomobiline sponsor arıyor

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

 

Çukurova Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği bölümü 4. Sınıf öğrencisi Aksaraylı Bilgehan Arkaç, arkadaşlarıyla birlikte icat ettikleri yarış otomobili ile Avrupa´da yarışlara katılıp Türkiye´yi temsil edebilmek için Aksaray´daki kamu kurum kuruluşları ve STK´lardan destek bekliyor.

 

Bilgehan Arkaç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada amacının sağlanacak sponsor desteği ile Aksaray´ı ve Türkiye´yi Avrupa´da en iyi şekilde hizmet etmek olduğunu ifade ederek icat ettikleri aracın hikayesini şöyle anlattı

 

?Ben Aksaraylıyım. Çukurova Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisiyim. İcat ettiğimiz yeni aracın Kabuk kanat ve şasi tasarımlarından sorumlu dizayn ekibinde yer alıyorum. 2016 yılında kurulan Çukurova Racing . Proje öğrenci evinde bir grup öğrenci tarafından başlatıldı. Türkiye´de ilk yılında araç üretip yarışa katılarak bir ilke imza attı.

İlk aracı CR-A1 ile İtalya´da ülkemizi temsil etti. İkinci yılında şasi ve diğer parçalarında hafifletme yapıldı ve acro paketleri eklendi. Kabuk giydirmelerle görsellik artırıldı. Karbonfiber ve kompozit malzemeler kullanılarak sağlamlık ve hafiflik optimum seviyeye getirildi.

Çalışmalar Otomotiv Mühendisliği hangarında Otomotiv ve Makine Mühendisliği öğrencileri tarafından yürütüldü. Danışmanlığı Doç. Dr. Mustafa Özcanlı tarafından yapılıyor. İlk yılında gösterdiği başarılar ülkemizde birçok üniversiteye ilham verdi. Araç içten yanmalı Honda motoruna sahiptir. Motor ve ecu dışında tüm parçalar öğrenciler tarafından tasarlanıp üretildi.

CR-A2 bu sene İtalya ve İspanyada ülkemizin bayrağını dalgalandıracaktır. Toplam 11 bin kilometre sürecek yolculuğumuzda Avrupa´da 10´dan fazla ülkede takımımız boy gösterecektir.

Yarışmalar 11-15 Temmuz 2018 Temmuz tarihleri arasında İtalya´da 16-22 Temmuz tarihleri arasında İspanya´da yapılacaktır. Takımımız ulaşım ve araç transferi konusunda mali sıkıntılar yaşıyor. Şehrimizdeki Kamu kurum ve kuruluşları, STK´la ve tüm yardımseverler işadamlarından destek bekliyoruz. Sponsorluk karşılığında araç üzeri logo, takım bayraklarında logo, aylık bültenlerde yer alma ve sponsorluk dosyalarında sponsorluk paketleri yer alacaktır. Bu konuda hemşerilerimizden gereken desteği alacağımıza inanıyoruz? dedi.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri