Bakan Varank,Aksaray´da TEKNOFEST roket yarışlarını izledi

Bakan Varank,Aksaray´da TEKNOFEST roket yarışlarını izledi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında ROKETSAN desteğiyle Aksaray Tuz Gölü´nde  düzenlenen, üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan 79 takımın mücadele verdiği roket yarışlarını yerinde izledi.

Bakan Varank,Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı  tarafından 17-22 Eylül tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanında geniş bir katılım ile  düzenlenecek olan TEKNOFEST fuarına  tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz dedi.Birçok kurum ve kuruluşun destek olduğu  TEKNOFEST kapsamında, ROKETSAN desteğiyle Tuz Gölü çevresindeki Hisar Atış Merkezi´nde düzenlenen yarışmayı izlemeye gelen Varank, yarışmacı öğrencilerle yakından ilgilenerek  sohbet etti, tasarladıkları roketleri inceleyip bilgiler aldı.

Üniversite öğrencilerinin alçak ve yüksek irtifa roket atışını izleyen Bakan Varank  yaptığı açıklamada, roket yarışmaları için Tuz Gölü´nde bulunduklarını ifade etti.

Bakan Varank,"Bugün Teknofest´te roketlerini yarıştıran gençler, ileride Türkiye´nin son teknoloji ürünlerini geliştirecek, hava ve uzay araçlarını tasarlayacak.Milli Teknoloji Hamlesi´yle yarınlarımız emin ellerde"dedi.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri