Kaçak yollarla taşıdıkları mültecileri yol kenarında ölüme terk eden 2 kişi yakalandı

Kaçak yollarla taşıdıkları mültecileri yol kenarında ölüme terk eden 2 kişi yakalandı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Kocaeli´nin Körfez ilçesi TEM Otoyolu kenarındaki dinlenme tesislerinde ölü bulunan Afganistan uyruklu şahsı bıraktığı tespit edilen, kaçak mülteci taşıyan 2 kişi Aksaray´da düzenlenen operasyonla yakalandı.

Edinilen bilgilere göre Türkiye´ye kaçak yollarla giren mültecileri para  karşılığında kaçak yollarla İstanbul´a götüren İ.D(34) ve O Ş(31), Adana ilinden  aldıkları 35 mülteci ile yola çıktı. Araçtaki Afganistan uyruklu mültecilerden birisi fenalaşınca şahıslar, fenalık geçiren mülteci ve diğer mültecileri araçtan indirerek, olay yerinden kaçtılar.

Sabah saatlerinde karayolu kenarında cansız bir şahsın yattığı ihbarını alan 112 ve polis  ekipleri olay yerine gitti.
Sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalede Afganistan uyuruklu şahsın  hayatını kaybettiği belirlendi. Hayatını kaybeden Afganistan uyruklu şahıs otopsi incelemesi için morga kaldırılırken, cinayet bürosu ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. 
Olayla ilgili incelemelerini sürdüren ekipler, yaptıkları teknik ve fiziksel araştırma sonucu şahısların Aksaray´da olduklarını tespit ederek,  İ.D. (34) ve O.Ş.´yi (31) operasyonla yakalayarak gözaltına aldı.Aksaray´dan Kocaeli´ye getirilen şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından Körfez Adliyesi´ne sevk edildi. 

 



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri