Tüm Aksaray Ona Çırak Olsun

  Tüm Aksaray Ona Çırak Olsun

Tüm Aksaray Ona Çırak Olsun

   Vilayet ´in sağladı maddi ve manevi imkanlardan faydalanan atanmış ve seçilmişler ile o günden bu yana  satış ve karları katlanan ticaret erbabının bu konudaki akla ziyan umursamazlığının aksine esnaf Ali Kumcu ise çerçeveletip iş yerine astığı aradan 28 yıl geçmesine rağmen de kaldırmadığı Aksaray´ın 56 yıl süren2. İlçelik esaretinden kurtulması mutluluğunu yazan haberi  yayınlayan gazeteyle  ilçelik esaretimizi ve bundan coşkumuzu zinde tutuyor.!!!

    Aksaray´ın ilçe iken çektiği sıkıntılar ve il olduktan sonra kavuştuğu maddi ve manevi nimetlerin bu konudaki çabaları olanlar tarafından yıldönümlerinde gündeme getirilmesi dışında atanmış ve seçilmişler ile Meslek Odaları ve STK´lar ile vilayet olmanın nimetlerinden faydalanan ticaret erbabı tarafından kazançlarını katlayan vilayet nimeti ve bunun devamı için alınması gereken hizmetler umursanmazken Su tesisatçısı ve malzemeleri satıcısı Ali Kumcu isimli esnafımız ise bu vurdum duymazlığın aksine ortaya koyduğu vefa örneğiyle Vilayet olma haberini yayınlayan gazeteyi 28 yıldır iş yerinin baş köşesinde muhafaza ediyor.

  İlimiz genelinde başkaca bir yerde bulunmayan geçmişimizi unutturmayan Bediuzaman caddesindeki esnaflık yapan hemşerimiz Ali Kumcu bu vefası ile ilgili olarak yazarımız Ali Genç´in kendisini tebrik etmesine karşılık bu yapılanın vilayet nimetleri karşısında yetersiz olduğunu her Aksaraylının da ne iş yaparsa yapsın bunu ve daha fazlasını yapması gerektiğini belirtti.

  Ali Kumcu? Aksaray´ımız ve hemşerilerimiz hiçbir zaman ilçe olmayı ve ilçelik esareti esnasında çekilen sıkıntıları hak etmediler.

1983´DE AKSARAY´I ZİYARET EDEN DÖNEMİN CUMHURBAŞKANINA SLOGANLARLA İLETİLEN İL OLMA İSTEĞİ ONUN UMURSAMAYARAK?GEÇİN BUNLARI!? DEMESİNİ UNUTMUYOR!

   Aksaray´ın ilçelik elbisesini kabul etmemesi ve bulunan her fırsatta il olma isteğinin ilgililere iletilmesini büyüklerimizden öğrendim.

   1983´ün Ağustos ayında şehrimizi ziyaret eden dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren´den  içinde benimde bulunduğum kalabalık tarafından atılan sloganlarla ?Vilayet olmak istiyoruz? dediğimizde bize verdiği cevapta ?Geçin bunları.? diyerek kestirip attı.

   Daha sonra 1987 yılında Aksaray Gazeteciler Cemiyeti tarafından başlatılan il olma isteğimiz ve bu samimi istikrarlı çabanın il olmamızı sağlayan kanunun kabul edilmesine kadar takip ettim.

   Sürecin takibini yapan olarak vilayet olmamızı yayınlayan gazeteyi çerçeveletip iş yerime astım ve 28 yıldır da astığım yerden kaldırmayarak ilçelik esaretimizi ve bundan kurtulmamızın coşkusunu unutturmamaya çalışıyorum.? dedi.

 



Anahtar Kelimeler: Aksaray Çırak Olsun
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri