Türkiye Geneli Teknoloji Eğitimleri Kampı Aksaray´da Yapılacak

 Türkiye Geneli Teknoloji Eğitimleri Kampı Aksaray´da Yapılacak

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

 

TÜRKİYE GENELİ TEKNOLOJİ EĞİTİMLERİ KAMPI AKSARAY´DA YAPILACAK 


24 Temmuz - 5 Ağustos tarihlerinde yapılacak teknoloji kampı, Aksaraylı gençlerimizin bu alanda gösterdiği başarıların tüm Türkiye´ de ses getirmesi sonrasında gerçekleşmiştir. Tüm eğitimler de bizzat Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından verilecektir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2023 yılı hedefleri doğrultusunda 81 ildeki gençlik merkezlerinde uygulamaya konulan "Kod Adı 2023" projesinde eğitim alan öğrencilerin başarıları test edilecek farklı bir çok  konular da da donanımlı hale getirilecekler. 24 Temmuz 5 Ağustos tarihleri arasında Aksaray Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezinde yapılacak olan genel bir kamp ile özel eğitimler verilecek.
  
Yaklaşık 1000 kadar öğrencinin katılması beklenen kampta Öğrenciler Siber Güvenlik, Ardinyo, Robotik Kodlama, Model Uçak, İha (İnsansız Hava Aracı) Roket Bilimi, 3D Modelleme, Mekanik Uçuş Simülasyonu, ve benzeri diğer konularda Aksaray Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezinde yapılacak 12 gün sürecek teknoloji kampına alınacaklar. 


?GENÇLER TEKNOLOJİNİN YILDIZI HALİNE GELECEK?
Bu programları gençlerin ?teknolojinin yıldızları? haline gelmeleri için düzenlediklerini belirten Aksaray Gençlik ve spor il müdürü Cüneyt Alkan  ?İnsansız hava araçlarında dünyanın en iyisi denilebilecek sistemleri geliştirmeyi başardık ve bunlar şu anda aktif şekilde kullanılıyor. Ama biz istiyoruz ki geleceğe yönelik bu gibi örneklerin sayısı yüzlerce olsun. Çok genç yaşlardan itibaren dünyanın bugününü ve geleceğini şekillendirecek bir bakış açısı gerekiyor. Aksaray Gençlik ve Spor il müdürlüğü Gençlik Merkezinde yapılacak olan  Teknoloji kampına katılacak kardeşlerimiz temel bilimlerin yanında model uçak, Roket bilimi, 3 D Modelleme, Siber güvenlik vb konularda  dijital kodlama ve yazılım teknolojilerini ezbere dayalı eğitim sisteminin dışına çıkıp dokunarak, uygulayarak, deneyerek çok yönlü şekilde öğrenme imkanı bulacak. Gençlerimizi Aksaray´da ağırlamaktan oldukça memnuniyet duyacağız  açıklamalarında bulundu.
Daha önce 81 ilde yapılan sınavlarda başarılı olan gençlerin katılması beklenen kampta, milli yazılımlar, kodlama, dijital bilgi güvenliği, siber saldırılar, veri tabanı, robotik programlar ve insansız hava araçları kullanımı gibi birçok konuda eğitim veriliyordu
Gençler, kamp ile savunma sanayisinden, yazılım sektörüne varana kadar birçok alanda yeni fikir ve projeler üretebilecekler. Yaşları 12-18 aralığında olan gençlerin bu fikir ve projeleri ilgili bakanlıklar tarafından değerlendirmeye alınarak gerekli destekler sağlanıyor.
Aksaray´da yapılacak teknoloji eğitimleri kampına büyük önem gösteren ve kampa katılacak olan gençlerden üstün başarı bekleyen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu´nun da kampı ziyaret etmesi bekleniyor.



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri