Ürün Güvenliği Haftası Başladı

 Ürün Güvenliği Haftası Başladı

Ürün Güvenliği Haftası Başladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü         Refik Tezcan Ürün Güvenliği Haftası münasebetiyle bir basın bildirisi yayınladı.Tezcan açıklamada şunları söyledi. Günümüzde hızla gelişen bilim ve teknoloji, serbest ticaret ile birlikte dünyada büyüyen ekonomi, artan tüketim ve hızlı rekabet ortamı ile birlikte ürün çeşitliliğinin artması tüketiciye fiyat ve kalite açısından birçok seçenek sunmaktadır. Bu doğrultuda bakıldığı zaman iç piyasada kullanılan ürünlerin yalnızca ülkemizde üretilmediğini dünyanın dört bir yanında üretilen ürünlerin piyasaya girdiğini görmekteyiz. Bu durumun etkisiyle tüketici çeşitli riskler ile karşı karşıya kalmaktadır. Tüm ürünlerin insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından güvenli olması ve gerekli güvenlik kriterlerini karşılaması gerekmektedir.

Bu çerçevede hem tüketicilerimizin güvenli sanayi ürünü kullanımını sağlamak hem de adil rekabet ortamının sağlanması ve yerli tüketicilerimizin AB normlarında üretimi yapmasını temin etmek amacı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından piyasaya arz edilmiş olan hem yerli hem ithal 1600 çeşit ürün üzerinde denetim yapılmaktadır. Özellikle konunun önem kazanması ile birlikte PGD faaliyetleri 2011 yılında kurulan Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetim Genel Müdürlüğü ile başlatılan denetimler üst seviyeye taşınmıştır.

Söz konusu denetimler ülke genelinde Bakanlığımız ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerinde görevli uzman denetim elemanlarınca yapılmakta olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlamaktadır. Güvenli olmadığı tespit edilen ürünler Bakanlığımız tarafından piyasadan toplatılıp, gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. Bu denetimler ayrıca yerli üreticilerimizi yoğun rekabete karşı korumaktadır.

Piyasa Gözetimi ve Denetimi kapsamında yapılan denetimler sektörlerimizde önemli bir yapılanmaya ve iyileşmeye sebep olmakta ki buda ülkemizin dış ticaretinin gelişmesinde büyük katkı sağlamaktadır.

Vatandaşlarımız aldığı sanayi ürünlerinin üzerindeki ?CE,?,?,? gibi uygunluk işaretlerinin  bulunmasına dikkat etmelidir.

Ayrıca beyaz eşya, klima, lamba gibi ürünleri satın alırken üzerinde enerji etiketi olmasına dikkat ederek, her zaman daha yüksek enerji sınıfı (aynı işlevi daha düşük enerji ile gerçekleştiren) ürünleri tercih etmelidir.

Ürünlerin amacına ve kapasitesine uygun kullanımı ürün ömrünü ve verimliliğini doğrudan etkilediğinden ürün alırken bu konulara dikkat edilmesi; vatandaşlarımızı öngörülemeyen risk ve masraflardan da koruyacaktır.                                                                    

GÜVENLİ ÜRÜN, GÜVENLİ YAŞAM DEMEKTİR.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri