1. Bölge istişare ve değerlendirme toplantısı Ankara´da yapıldı

1. Bölge istişare ve değerlendirme toplantısı Ankara´da yapıldı

1. Bölge istişare ve değerlendirme toplantısı Ankara´da yapıldı

          Aksaray Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan yayınladığı basın bildirisinde şunları söyledi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Merkez, taşra teşkilatları ve bağlı kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak ve bakanlıkça sunulan hizmetlerin daha etkin hale getirilmesi amacı ile Aksaray İlimizin de içinde bulunduğu 1. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Kırıkkale İl Müdürlüğü koordinasyonunda ve Ankara Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde 05/10/2017 tarihinde OSTİM Toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.

         Toplantıya 1. Bölge içinde bulunan; Aksaray, Bolu, Çankırı, Eskişehir, Karabük, Sivas, Kırşehir, Kırıkkale ve Yozgat İl Müdürlükleri, Bakanlık İlgili ve İlişkili kuruluşları ile Ankara Vali Yardımcısı Sayın Süleyman Hürrem AKSOY, Teknokent yöneticileri, OSB yöneticileri, İllerin KOSGEB Müdürleri, STK yöneticileri ve Üniversite Dekan ve Akademisyenler katılmışlardır. Toplantının açılış konuşmasını OSTİM OSB Başkanı Orhan AYDIN tarafından yapılmıştır.

         Ankara Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi KONARILI yaptığı konuşmada, 2 gün sürecek olan toplantıda İl Müdürlüklerinde yaşanan sorunların tartışarak çözüm üretecek bir rapor hazırlanacağını belirten KONARLI, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği ve üretim Reform paketinin sanayiciler için büyük önem arz etmekte olduğuna vurgu yapmıştır.

         Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem AKSOY da Ankara´nın büyük bir sanayi şehri olduğunu ve bu kapsamda Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin geliştirilmesi noktasında paydaşlara büyük görevler düştüğüne vurgu yapmıştır.

         Konuşmalardan sonra gündem maddeleri olan ?Yeni Nesil OSB´ler ve Yer seçimi?, ?Coğrafi İşaretler? ve Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) konuları, Bakanlık Uzmanları tarafından sunumlar yapılarak toplantının 1. Bölümü gerçekleştirilmiştir. Sunumlardan sonra soru-cevap kısmına geçilmiştir. Bu kısımda Anadolu OSB yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi TUNCAY, ilki üretimin sürdürülebilir koşullarının geliştirilmesi için sanayi politikalarının olması gerektiğini belirtmiştir. Yine görüşler kısmında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli ÇELİK ise Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği noktasında Ankara´da oluşturulan Ekosistem konusundan bahsetmiştir.

         OSTİM Bölge Müdürü Adem ARICI´ ya KÜSİ çalışmalarından dolayı, Vali Yardımcısı tarafından Plaket verilmiştir.

         Toplantının ardından OSTİM Medical Sanayi Kümeleme Showroom´ um ve TAİ´ ye ziyaret edilerek yetkililerden bilgi alınmıştır. İl Müdürleri ve KOSGEB Müdürleri Ülkemizin Medical Sanayisinde ve Savunma Sanayisinde gelmiş olduğu seviye ve gelişmeler konusunda gurur duyduklarını ve daha da ileri noktalara gidileceğini ifade etmişlerdir.



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri