10 Kasım Atatürk´ü Anma Programı

10 Kasım Atatürk´ü Anma Programı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

10 Kasım Atatürk´ü Anma Programı
 
Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının 80. Yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.
 
15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda düzenlenen anma töreninde Aksaray Valisi Ali Mantı ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Atatürk anıtına çelenk sundu. 
 
Atatürk´ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05´de çalan siren sesi ile 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak ardından İstiklal Marşı okundu.
 
Aksaray Kültür Merkezinde devam eden anma programında Vali Ali Mantı beraberinde protokol üyeleri ile Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan Atatürk resimlerinden oluşan sergiyi gezerek bilgi aldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylendiği anma programında Aksaray Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Orhan Avan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
 
Atatürk´ün liderlik vasıfları konulu bir konuşma yapan Avan; Atatürk´ü anlamak ve onu anlamlandırmanın önemini belirtti.
Tarihte liderlerin devletleri ve milletlerine yaptıkları katkılarla anıldığını kaydeden Avan: ?Atatürk´ün en önemli özelliklerinden birisi de geleceği görebilen, günümüz tabiriyle ?vizyon sahibi´ bir insan olmasıydı.? dedi.
Atatürk´ün , ?Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz millet için, elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur.? sözünü hatırlatan Avan: ?Bu gün olduğu gibi bundan sonra da 10 Kasımların ?birlik ve beraberlik günleri olarak hatırlanması gerekiyor. Atatürk´ün şu veciz sözünü de her zaman hatırlamamız gerekiyor. ?Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.?
Atatürk konulu şiirlerin okunduğu anma töreninde Atatürk´ün Gençliğe Hitabı, Gençliğin Ata´ya Cevabı seslendirildi. Tören Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan korunun Atatürk´ün sevdiği türküleri seslendirilmesi ile sona erdi.
Buradaki törene, Aksaray Valisi Ali Mantı,  Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ,  İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık protokol üyeleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.


Anahtar Kelimeler: Kasım Atatürk Anma Programı
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri