10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı

10 Kasım Atatürk’ü anma programı 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen Çelenk Sunma Programının ardından Kültür Merkezi’nde devam etti. Anma Programına Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, birim amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan anma programı saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Okul Müdürü Orhan Avan Atatürk’ün mücadeleci yönüne dikkat çekerek: “Atatürk’e göre insan her zaman çözümlere odaklanmalıydı. Onun hayatı boyunca, en sevmediği kelime, çaresizlikti. O, vatanı milleti için verdiği mücadeleleri kazanarak 42 yaşında Türkiye Cumhuriyetinin ilk Cumhurbaşkanı oldu. O Atatürk oldu’ dedi.

Liderlerin devletleri ve milletlerine yaptıkları katkılarla anıldığını ifade eden Avan; “Atatürk’ün en önemli özelliklerinden birisi de geleceği görebilen, günümüz tabiriyle “vizyon sahibi” bir insan olmasıydı. Atatürk’ün; “Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz millet için, elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur.” sözünü hatırlatan Avan; konuşmasını Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözü ile bitirdi.

Okul öğrencilerinin Atatürk konulu şiirlerini okuduğu anma töreninde; Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Kaan Emre Akkuş tarafından Atatürk’ün Gençliğe hitabı, anma törenine katılan öğrencilerin katılımıyla gençliğin ataya cevabı okundu.

Atatürk’ün hayatının anlatıldığı Oratoryonun ardından Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesi ile program sona erdi. Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve protokol üyeleri ile programı düzenleyen öğretmen ve öğrencileri tebrik edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

 



Anahtar Kelimeler: Kasım Atatürk’ Programı
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri