12 yılda 22 bin çiftin nikahını kıydı

12 yılda 22 bin çiftin  nikahını kıydı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri2

12 yılda 22 bin nikah kıyarak 44 bin kişiye  Mutluluk Dağıttı
 
/resimler/2019-9/18/2243072453544.jpg
 
1926 yılında Medeni Kanun´un kabul edilmesinin ardından ülkemizde ortaya çıkan resmi nikâh, bir kadın ve erkeğin belirli şartlar haiz olmak üzere şahitler huzurunda beraber yaşamak istediklerini resmen ilan etmek demektir.  Gelin, damat ve şahitler nikâh ta temel unsurlar olarak öne çıkmaktadır ancak olmazsa olmaz bir kişi daha nikâhta bulunmalıdır. Bu kişi tabi olarak nikâh memurudur.
 
Aksaray Belediye Nikah Memuru Turgut Ceylan 12 yıl önce sağ sahil sulama birliğinden belediyeye geçti ?´Belediye Başkanının vermiş olduğu yetkiyle´´ diyerek  başladığı görevine Nüfus kanununda  yapılan değişiklikle ?´ yasaların bana verdiği yetkiye dayanarak sizleri karı koca ilan ediyorum´´ diyerek tam 44 bin kişinin başını bağlamış oldu. 
 
Yıllardır kocalığını kabul ediyor musun diyerek kız analarının mutluluk gözyaşlarına neden olan Turgut Ceylan evlendikten sonra yuvalarının huzura kavuştuğu her aileden dualar alıyor. Nikah Memuru Turgut Ceylan emekliye ayrılmadan önce  en son kıydığı nikahlardan biri de öz oğlunun nikahı oldu 
 
Sosyal Medya hesabından dostlarına açıklama yapan Turgut Ceylan Şunları söyledi;
 
16.09.2019 Tarihli verdiğim Dilekçe İle Emekli Oluyorum. 657 Devlet Memurluğu Görevimde 29. Yılımı Doldurmuş Bulunuyorum. Bu Güne Kadar Daha İlk Günkü Görev Aşkıyla Çalıştım. İnsanlara Hizmet Etmeyi Çok Seviyorum. Allah´ıma Şükürler Olsun. Önceki Çalıştığım Kurumdaki Müdürüm Ve Arkadaşlarıma da Saygı ve Selamlarımı İletiyorum. Hepsinden Allah Razı Olsun. 
 
2004 Yılında Geçmiş Olduğum Aksaray Belediyemiz de Bu Güne Kadar Görev Yaptığım Saygıdeğer Aksaray Belediye Başkanlarım; Osman Ertuğrul Bey, Nevzat Palta Bey, Haluk Şahin Bey ve Evren Dinçer Bey´den Allah Razı Olsun Diyerek kendilerine Saygılarımı İletiyorum. 
Ayrıca Çok Severek Yaptığım Evlendirme Memuru Yetkisini Bana Kullandıran Başkanlarıma da Minnettarım. Allah Razı Olsun.
Saygıdeğer Başkan Yardımcılarımıza Ve Bütün Belediye Çalışan Arkadaşlarımıza da Saygı Ve Selamlarımı iletiyorum.  Ayrıca Aksaray´ımızın Yüreği Güzel Değerli Halkına Ve Dostlarıma Saygılarımı İletİyorum.  Allahım Devletimize Zeval Vermesin, diyerek veda etti.
Bağımsız Medya Ajans


Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri