15 Temmuz hain darbe girişimi lanetlendi şehitlerimiz anıldı

15 Temmuz hain darbe girişimi lanetlendi şehitlerimiz anıldı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi. 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen programa Aksaray Valisi Aykut Pekmez eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ayhan Demir, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin protokol üyeleri ve ellerinde bayraklarla çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Aykut Pekmez beraberinde;  Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile 15 Temmuz hain darbe girişimi fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Sergiyi gezen Vali Pekmez Anadolu Ajansı ve darbe gecesinde Aksaray da vatandaşların kalkışmaya gösterdiği tepkilerinin yansıtıldığı fotoğrafları inceledi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında şehitler için Kur´anı Kerim okundu.
Programda bir konuşma yapan Vali Aykut Pekmez; ?Tarih boyunca birçok ihanet gören milletimiz, 15 Temmuz 2016 akşamı, eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain, sinsi, kalleşçe bir saldırıya maruz kaldı.?dedi.
Vali Pekmez konuşmasında: ?15 Temmuz akşamında Aziz Türk Milleti´nin evlatları, Sayın Cumhurbaşkanı´mızın çağrısı ile vatan için, bayrak için, ezan için tanklara, uçaklara, bombalara karşı elinde sadece bayrağıyla vücutlarını siper ederek cesaretleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Ülkemizi ele geçirmek, seçilmiş cumhurbaşkanını, hükümeti devirmek isteyenlere bu millet, o gece gereken cevabı layıkıyla vermiştir.? dedi.
Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´da yaptıkları konuşmalarda; 15 Temmuz´da yaşanan hainliğin unutulmaması gerektiğini belirterek; Türk milletinin büyük bir destan yazdığını belirttiler.
Konuşmaların ardından Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy´un babası Yunus Gümüşsoy şehitlere hitaben yazdığı şiiri okudu. Programda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında tasavvuf müziği sanatçısı Eşref Ziya Terzi konser verdi. Program gece 00:13´de Tüm Türkiye´de aynı anda salaların okunması ile sona erdi.


Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri