15.Hasandağı yaz şenlikleri gerçekleştirildi

15.Hasandağı yaz şenlikleri gerçekleştirildi

15.Hasandağı yaz şenlikleri gerçekleştirildi

İl Kültür Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Helvadere Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Hasandağı Yaz Şenlikleri 2 yıllık pandemi arasından sonra Hasandağı Mesire Alanında gerçekleştirildi.

Hasandağı çevresindeki köyler başta olmak üzere, kent genelinden ve çeşitli illerden vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aksaray’ın mali ses sanatçılarının konserleri ile başlayan şenlikte vatandaşlar doyasıya eğlendi. Bazı vatandaşlar sıcak havayı fırsat bilerek Hasandağı eteklerinde şenliğin müzikleri eşliğinde aileleri ile evlerinden getirdikleri ürünlerle piknik yaptı. İl dışından gelen vatandaşlar Hasandağı manzarasının keyfini çıkardı. Vatandaşların keyifli anlarına miniklerin oluşturduğu Halk Oyunları Ekibi de eşlik etti. Yörüklerin yöresel kıyafetlerini giyen minikler, Adana Bölgesine ait Yörük türküleri eşliğinde halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi. Sabahın erken saatlerinde başlayan 15. Hasandağı Yaz Şenlikleri gün boyunca devam etti. 


Hasandağı şenlikleri ile insanların bütünleştiğini vurgulayan Helvadere Belediye Başkanı Arif Bellikli, “Muhteşem bir gün, muhteşem bir hava var. Hasandağı eteklerinde 15’ncisi olan Helvadere Şenliklerimizi yaptığımız için mutluyuz ve ben gurur duyuyorum. Geçirmiş olduğumuz hastalıktan dolayı vatandaşlarımızla bir araya gelip hasbihal edemedik. Çok şükür Allah’a ki bugüne denk getirdik. Tüm halkımızla bir araya geldik. Bizde onları bir nebzede olsa gönüllerini almak, eğlenmek onlarında hakkı diye düşünerek bu şenliğimizi hazırladık. Muhteşem bir kalabalık var. Önümüzdeki yıllar bu kalabalığı 5 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Türkiye çapında bir Hasandağı şenliği yapmak istiyoruz” dedi. 
Korona virüsün ardından tekrar sosyalleşme fırsatı bulduğunu anlatan Belgin Kılıç (33), “Korona virüsün ardından 2 yıl sonra yıllardır gelenek olan şenliklerimize kavuştuk. Onun için geldik. Evde tüm halkımız Aksaray halkı, tüm Türkiye tüm Dünya olmak üzere bizde bunalmıştık. O yüzden geldik şenliklere, eğlenmeye, yenilenmeye geldik. Tekrardan ter temiz hava almaya geldik. Hasandağı eteklerine geldik. Burada çadırımızı kurduk. Pikniğimiz yapıyoruz, çayımızı demliyoruz. Yeni insanlar tanıyoruz. Sosyalleşe biliyoruz. Korona virüsten dolayı sosyalliğimiz de gitmiş oldu. Tekrardan sosyalleşiyoruz. Çok güzel bir iletişime fırsat oldu. Güzel bir gün tüm Aksaray’ı tüm halkımızı bekliyoruz” diye konuştu. 


Ailesi ile il dışından gelen Adnan Yenice (55) ise, “Biz İzmir’den ailecek geldik. Buraya her sene geliriz. Ama 2 seneden beri pandemiden dolayı gelemiyorduk. Bu sene Allah nasip etti geldik. Burada güzel vakit geçiriyoruz. Çok güzel değişik bir ortamı var. Herkese buraya gelmesini tavsiye ederiz. Biz geldik buraya İzmir’in trafiğinden yoğunluğundan buraya stres atmaya geldik. Buranın havası suyu çok güzel, arkamızda Hasandağı var. Böyle her şey çok güzel” ifadelerinde bulundu.



Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri