19 Ekim Muhtarlar Günü Aksaray´da düzenlenen törenle kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü Aksaray´da düzenlenen törenle kutlandı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleriı

19 Ekim Muhtarlar Günü Aksaray´da düzenlenen törenle kutlandı. 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törene Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ,  kamu kurum müdürleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Törende Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik tarafından Atatürk Anıtına Çelenk sunuldu. Saygı duruşu ardından İstiklal Marşının söylendiği programda bir konuşma yapan dernek başkanı Tetik; yönetim sisteminin en alt yapı taşı olan muhtarlığın köy ve mahalle muhtarlıkları ile hizmetlerin dayanışma ve ortak sorumluluk içinde yerine getirilmesinde önemli ve etkin bir konum üstlendiğini söyledi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise yaptığı konuşmasında; vatandaşların ve mahallelerin sorunlarını en iyi bilen kişilerin muhtarlar olduğunu bu noktada taleplerini doğrudan muhtarlara aktaran vatandaşlarının sorunlarını çözmek için muhtarlarla birlikte çalıştıklarını söyledi.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez tören sonunda Dernek Başkanı Tetik ve muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik etti.

 

-Muhtarlardan Vali Pekmez´e ziyaret

 

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik beraberinde dernek yönetim kurulu üyesi muhtarlar ve stk temsilcilerinden oluşan heyet ile Vali Aykut Pekmez´e nezaket ziyaretinde bulundu.

Dernek Başkanı Mehmet Emin Tetik ve muhtarları Valilik makamında kabul eden Vali Aykut Pekmez, bir süre görüştüğü muhtarların gününü kutladı.

Vali Pekmez Muhtarlar Günü´nün 19 Ekim 2015 tarihinden itibaren  kutlanmaya başlandığını söyledi.

Böyle günlerde bir araya gelinerek karşılaşılan sorunların tartışıldığı, çözüm önerilerinin ortaya konulmasına da vesile olduğunu belirten Vali Pekmez; muhtarın ve muhtarlıkların vatandaşların devletin ilk müracaat kapısı konumunda bulunduğunu söyledi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Pekmez muhtarlara teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. 



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri