2019 EMIIT Fuarında Aksaray Standı Göz Doldurdu

2019 EMIIT Fuarında Aksaray Standı Göz Doldurdu

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

2019 EMITT FUARI´NDA AKSARAY TANITILDI
 
İstanbul Beylikdüzü fuar alanında bu yıl 23.´si düzenlenen ´´Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarında (EMITT) Aksaray standı göz doldurdu.
 
Dünyanın 5. büyük turizm fuarı olan ´´Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı (EMITT)  Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY´un katılımlarıyla İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. 
 
/resimler/2019-2/5/1508332665822.jpg
 
Kapadokya Turizm Bölgesi içerisinde yer alan ilimiz Aksaray´da, EMITT 2019 Fuarı´nda yerini aldı. Fuara katılan kurum ve kuruluşlarımız ilimizde öne çıkan kültür ve turizm değerlerimizi tüm yönleri ile ziyaretçilere tanıttılar. Aksaray standında tanıtıcı yayınlar, görsel sunumların yanında, el sanatları, yöresel ürünlerimiz ve folklorik değerlerimiz sergilendi. Şehrimizle özdeşleşmiş tarihi ve manevi şahsiyetler etkili bir şekilde anlatıldı. Aksaray Belediyesinin tanıtım yüzü "Aslancan" da Aksaray standını ziyaret edenlere ve özellikle de çocuklara çeşitli hediyelerle beraber tanıtıcı yayınlarımızı dağıttı. 
Fuara ilimizden Aksaray Valiliği koordinasyonunda; Aksaray Belediyesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Güzelyurt, Gülağaç, Sultanhanı İlçeleri, Ihlara Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı 
ve ilimizde faaliyet gösteren turizm işletmeleri iştirak etti.
Fuarın açılışıyla beraber Aksaray standında misafirlerini ağırlayan Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı ve beraberindeki Aksaray heyeti ayrıca fuar alanında yer alan diğer illeri ve turizm kuruluşlarını da ziyaret ettiler.
 
/resimler/2019-2/5/1509062822689.jpg
 
Tasavvufun Kalbi Aksaray
 
Oluşturulan Aksaray standında tarihi ve manevi şahsiyetlerimize yer verilerek Aksaray´ın tasavvuf yönü öne çıkarılırken, ayrıca ilimizin Kapadokya unsuru değerlerine, köklü tarihi kimliğine yer verildi. Aksaray standına gelen ziyaretçilere Yunus Emre ve Somuncu Baba´ya ait öğüt ve şiirler dağıtılarak, Salihler Şehri Aksaray´a dikkat çekildi.
 
Yöresel Ürünlerimize Yoğun İlgi
 
İlimiz standı içerisinde yer alan yöresel ürünler bölümünde Aksaray´da üretilen ve yetiştirilen ürünlere rağbet oldukça fazlaydı. Yöresel ürünler bölümünde yer alan Aksaray Bulama Helvası, Aksaray Tahanlısı, Hasandağı Bal´ı, Eşmekaya Yoğurdu, Ağaçöeren Cevizi, Çerezlik Kabak ve Ayçiçeği ile Aksaray´daki fabrikalarımızda üretilen pişmaniye, peynir, sucuk, pastırma ve diğer et ve süt ürünlerine de ziyaretçiler hayran kaldılar.
 
?En Etkin Tanıtım Yapan İl? Ödülü Aksaray´a Verildi
 
Bu yıl 23.´si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT´te ?En Etkin Tanıtım Yapan İl? ödülü Aksaray´a layık görüldü.
TÜYAP fuarcılık yetkililerince gerçekleştirilen anket çalışmalarının neticesinde fuarın en iyileri belirlendi. Fuarın son gününde en iyilerin yer aldığı ödüller sahiplerine verildi. EMITT 2019 Destinasyonlar Dalında ?En Etkin Tanıtım Yapan İl? ödülü, Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi´nin oldu. Aksaray standının ödülünü Valilik adına İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa DOĞAN, Aksaray Belediyesi adına da Başkan Yardımcısı Güven KEMERKAYA aldı. 
 
/resimler/2019-2/5/1511568763563.jpg
 
Doğan, yaptığı açıklamada; ülkemizden birçok il ve belde ile seksenin üzerinde ülkenin kültürel ve turistik değerlerinin tanıtıldığı, yaklaşık 150 bin katılımcının ziyaret ettiği böylesine büyük bir fuarda ?En Etkin Tanıtım Yapan İl? ödülünü almanın gurur verici olduğunu ifade etti. Bu ve benzeri organizasyonlarla Aksaray´ın kültür ve turizm potansiyelinin ne denli güçlü olduğunun bir kez daha anlaşıldığını belirten Doğan, Aksaray´ın tanıtımı çalışmalarına destek veren herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.
 
/resimler/2019-2/5/1509562047934.jpg


Salı 23.9 ° / 8.8 °
Çarşamba 25.8 ° / 10.9 °
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri