235 bin esnafa 5 bin TL, 1 milyon 150 bin esnafa da 3 bin lira hibe verilecek

235 bin esnafa 5 bin TL, 1 milyon 150 bin esnafa da 3 bin lira hibe verilecek

Salgın döneminde etkilenen esnafa dönük yeni destek açıklaması yapan Erdoğan, ''235 bin esnafa 5 bin TL, 1 milyon 150 bin esnafa da 3 bin lira hibe verilecek'' dedi. Erdoğan, çay alım fiyatının 4 TL olduğunu da duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı 4 saat sürdü.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa iki grup halinde destek sağlanacağını, birinci gruptaki 235 bin esnafa 5 bin lira hibe ödemesi yapılacağını açıkladı.

 

ESNAFA HİBE DESTEĞİ

 

235 bin esnafa 5 bin TL hibe desteği verilecek. 

 

İlk grup esnafımıza bir kere olmak üzere, 5 bin TL hibe verilecek.  Birinci grupta kahvehane kafe çay bahçesi okul ve personel servisçileri,düğün salonları öğrenci yurtları, kantin, kırtasiye, internet kafe, hamam ve lunaparklar gibi işletmelere bir defaya mahsus 5 bin lira hibe desteği verilecek.


İkinci grupta ise bakım onarım tamirat kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcı, sıhhi tesisatçı, hırdavatçı, müzisyen, oto yıkamacı, kuru temizleme, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcı, çilingir, bakırcı, kalaycı, ayakkabıcı, konfeksiyoncu, tuhafiyeci züccaciyeci, kurs işletmeleri yer almaktadır. Bu gruba daha önce destek ödemelerinden yararlanan pastaneler, lokantalar, dondurmacılar, terzi, berber,ve kuaför taksi, otobüs , minibüsçüler ile pazarcılar da dahil olup bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacak

Toplam 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz. İki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz.

 

ÇAY ALIM FİYATI 4 TL OLDU

 

Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir. Bakliyat alım fiyatlarımız ton başına kırmızı mercimekte 5 bin lira, yeşil mercimekte 4 bin 150 lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlenmiştir. 

 

Bu yıl için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya, destekleme ile birlikte 4 liraya yükseltilmiştir. Ton başına sert ekmeklik buğday alımfiyatını 2 bin 250 liraya, arpa alım fiyatını 1750 liraya yükseltiyoruz. 

 

Ton başına hububatta 275 lirayı, bakliyatta ise 910 lirayı bulan prim ve destekler verilerek üreticilerimizin giderlerine katkı sağlanacak. Açıkladığımız alım fiyatları, diğer kamu kurumları için de referans fiyat olacak, farklı fiyatlandırma yapılmayacak.

 

 



Anahtar Kelimeler: esnafa milyon esnafa verilecek
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri