24 Saat Asayiş Bülteni | aksaray haberleri

24 Saat Asayiş Bülteni | aksaray haberleri

Aksaray Asayiş Olayları 05.01.2018

CİNAYET ZANLISI TUTUKLANDI

Aksaray´ın Sultanhanı İlçesinde   bir tarlada otomobil içinde tabancayla öldürülmüş olarak bulunan Tuncer Kütük (27) ve yanındaki Mediha Akdağ (50) cinayetiyle ilgili gözaltına alınan Mediha Akdağ´ın iki yıldır boşanma davası süren eşi Ş. Akdağ (52), yapılan sorgulamasında olayı namus için yaptığını söyledi. Akdağ, jandarmadaki ifadesinde ´Namus için yaptım. Eşimle iki yıldır ayrı yaşıyorduk. Eşim benden ayrılarak Konya´da ev tuttu. Ben  Sarayönü ilçesinde yaşamaya devam ettim. Olayın olduğu gün eşimin komşuları beni arayarak, ´Eşin eşyaları toplayıp gidiyor´ dedi. Bunun üzerine takip etmeye başladım. Sultanhanı ilçesinde yakınlarında arabayla önlerini kestim. Benden kurtulmak için şarampole indiler. Peşlerinden şarampole indim. Tuncer Kütük´e iki el, Mediha´ya da altı el ateş edip öldürdükten sonra ayrı arabayla Sarayönü´ne geri döndüm" dedi.İfadesinden sonra Sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adliyeye sevk edildi. Ş. Akdağ, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

6 UYUŞTURUCU TACİRİ TUTUKLANDI.

Geçtiğimiz gün Aksaray´da uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon düzenleyen polis, 8 kişiyi yaptığı baskınlarla gözaltına aldı.Edinilen bilgilere göre Aksaray´da uyuşturucu kullandıkları ve satışını yaptıkları belirlenen 10 şüpheli yaklaşık 2 ay önce takibe alındı. Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ve Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM) Şubesi ekipleri, şüphelileri teknik ve fiziksel olarak 2 ay takip etti. Yapılan takibin ardından yeterli delile ulaşan polis ekipleri sabah erken saatlerde operasyon için düğmeye bastı. Aksaray merkezde 10 ayrı adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Polis ekipleri şüphelilerin evlerinde de narkotik köpeği ile geniş çaplı aramalar yaptı. Yapılan aramalarda bir miktar esrar maddesi ele geçirildi. Yakalanan 8 şüpheli Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Aksaray Emniyetine götürülmüştü.Hakim karşısına çıkartılan 8 uyuşturucu tacirinden 6´sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.2 kişi şartlı olarak tahliye edildi.2 kişininde arandığı öğrenildi.

FAZLA İLAÇ HASTANELİK ETTİ

Ortaköy ilçesinde yaşanan fazla ilaç içme vakasında;C.K (40) isimli vatandaş fazla ilaç alınca rahatsızlandı.112´ye haber verilmesi üzerine önce ortaköy ve ardından Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılan C.K´nın durumunun kritik olduğu öğrenildi.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri