24 Kasım Öğretmenler Günü Hatıra Ormanı'nda fidanlar toprakla buluştu

24 Kasım Öğretmenler Günü Hatıra Ormanı

24 Kasım Öğretmenler Günü Hatıra Ormanı'nda fidanlar toprakla buluştu

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ HATIRA ORMANI’NDA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU
 


 

BAŞKAN DİNÇER; “AĞAÇTA AYNI ÖĞRETMEN GİBİDİR. YAŞADIĞI SÜRECE ETRAFINDAKİLERE HAYAT VERİR”
 


 

Aksaray Belediyesi 2019 yılında kireçlik mevkiinde oluşturduğu 24 Kasım öğretmenler günü hatıra ormanına bu yılda fidan dikimi gerçekleştirerek geleceğe nefes oldu. Düzenlenen fidan dikim törenine vali yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Garnizon komutanı Albay Mehmet Ali Bayer, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  
 


 

Aksaray Belediyesi bu yılda 24 Kasım öğretmenler gününde geleceğin fidanlarını yetiştiren öğretmenleri unutmayarak daha önce Kireçlik Mevkii’nde Oluşturulan öğretmenler günü hatıra ormanında fidanları toprakla buluşturdu.
 

Geleceğe daha yaşanabilir ve yeşil bir Aksaray bırakmak ve öğretmenlerimize kalıcı bir hediye bırakmak için oluşturulan 24 Kasım öğretmenler günü hatıra ormanında yeni fidanlar yeşil dokuya katkı sağlayacak.
 


 

Gerçekleştirilen fidan programında konuşan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şunları söyledi. “Ağaçta aynı öğretmen gibidir. Yaşadığı sürece etrafındakilere hayat verir ve güzelleştirir. Öğretmenlerimizin emekleriyle yetişen öğrencilerimiz de bu fidanlar gibi geleceğimizin temellerini oluşturmaktadır. Öğretmenlik kutsal sayılan meslekler arasında olan sabır ve mücadele gerektiren bir gönüllülük işidir. Öğretmenlerimizin bu zorlu görevde yanında olmak onların işini kolaylaştıracak çalışmalar yapmak hepimizin görevidir.
 

Bu anlayışla şehrimizde öğretmenlerimizin yanında olmak için ağaçlandırma etkinliği düzenliyoruz. Öğretmenlerimiz adına 5 yıl önce oluşturduğumuz hatıra ormanımıza  
 

Öğretmenlerimiz adına diktiğimiz fidanlarımızın bakımını yıl boyunca yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda 10 bin metrekarelik bu bölge ormanlık bir alan haline dönüşecek.
 

Bunun yanı sıra Aksaray merkezde refüjler, park ve bahçelerimizde dahil olmak üzere 135 binin üzerinde ağaç dikimi gerçekleştirdik. Yeşil Aksaray için azami gayret sarf ediyoruz. Bu vesileyle
 

Aile şefkati ile çocuklarımızı geleceğe hazırlayan tüm öğretmenlerimizin her zaman yanında olduğumuzu bildirmek istiyorum. Tüm Öğretmenlerimizin gününü kutluyor görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 


 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri