5 yaşındaki minik Ayşegül´e Aksaray Belediye´si yardım elini uzattı

5 yaşındaki minik Ayşegül´e Aksaray Belediye´si yardım elini uzattı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

BAŞKAN YAZGI, 5 YAŞINDA YÜRÜMEYE BAŞLAYAN AYŞEGÜL´ÜN SEVİNCİNE ORTAK OLDU
 
Yürümeye başlayan Ayşegül Deveci ?Okuluma koşarak gideceğim?
 
Doğuştan gelen rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen 5 yaşındaki Ayşegül Deveci´ye, Aksaray Belediyesi yardım eli uzattı. Küçük kız tedaviden sonra ilk kez yürümeye başladı.
 
Aksaray Belediyesinde her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen ?Halk Günü´ buluşmalarında vatandaşları dinleyen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Halk Günü´nde tendon yırtılması nedeniyle yürüyemeyen Ayşegül Deveci (5) ve annesi Nurgül Deveci´yi dinledi.   
 
Kızının durumunu Başkana ileten Anne Nurgül Deveci, tedavi edilmesi halinde tekerlekli sandalye kullanan kızının yürüyebileceğini anlattı. Gerekli incelemelerinin ardından küçük kızın tedavi masraflarını belediye üstlendi. 
 
Ankara´da özel bir hastanede tedavi altına alınan Ayşegül Deveci, eylül ayından gerçekleşen ameliyat sonrasında ilk kez ayakları üzerine basmaya başladı. Fizik tedavisi süren küçük kız, her geçen gün daha iyi yürümeye başladı.
 
Anne Nurgül Deveci yürümeye başlayan kızı Ayşegül ile birlikte Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´yı ziyaret etti. Ayşegül tekerlekli sandalyesinden inerek Belediye Başkanlığı makamına yürüyerek girdi. Başkan Yazgı, Ayşegül´ün yürümeye başlamasına çok sevindiğini söyledi. 
 
Anne Nurgül Deveci kendine sağlanan imkan ve destek dolayı Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ya teşekkür etti. Bir anne olarak sevincinin tarif edilemeyecek kadar büyük olduğunu aktardı.
     
Yürümeye başlamanın sevincini yaşayan Ayşegül Deveci, yeni kayıt yaptırdığı okuluna artık koşarak gitmek istediğini söyledi.
 
Başkan Yazgı, Ayşegül ile Halk Günü buluşmalarında tanıdığını söyleyerek ?Küçük kızımız bizi ziyaret ettiğinde tekerlekli sandalye kullanıyordu. Annesi kızının durumunu anlattı. Bizde imkânlar çerçevesinde elimizden ne gelirse yapacağımızı söyledik. Tedavi süreci başlatıldı ve şuan yürümeye başladığını gördüm. Bu bizleri ziyadesiyle memnun etti. Belediyecilik, yol kaldırım temizliğin yanında küçük dokunuşlarla insana dokunabilmek olduğunu düşünüyorum. Ayşegül kızımızın hayatında başarılar diliyorum? dedi.


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri