77 yıldır dinmeyen acı: Kırım Tatar Sürgünü

77 yıldır dinmeyen acı: Kırım Tatar Sürgünü

77 yıldır dinmeyen acı: Kırım Tatar Sürgünü

Bugün Kırım Türklerinin vatanlarından Sürgün e gönderilmelerinin 77 yıl dönümünü bir kez daha üzüntüyle idrak ediyoruz.

Aksaray Hamidiye Kırım Türkleri Dernek Yönetin Kurulu adına açıklama yapan Başkan Rıdvan Çağlayan;

 "18 Mayıs 1944 tarihi yalnızca Kırım Türkleri için değil Türk dünyası İnsanlık tarihi için kara bir gün olarak tarihe geçmiştir.

Tarihe en trajik vakalardan biri olarak geçen bu Sürgünde soydaşlarımızın tamamı vatanlarından koparılmış ve sayıları yüz binleri geçen soydaşımız hayvan vagonlarında ölüme terk edilmişlerdir.

Rejimleri sözde değişmekle birlikte Ruslar 2014'te Kırım'ı Türksüzleştirme politikalarını yeniden sahneye koydular ve Kırım'ı işgal ettiler Yani 1944 te cani saatinden, bugün caninin adı putindir , isimler değişse de cahillik ve zalimlik değişmemiştir.

18 Mayıs 1944'te ki mezalimin aynısı bugün Kırım’da yine devam etmektedir. Baskılarla, hapislerle, evden almalarla, kaçırmalarla öldürmelerleve daha daha nice Yıldırma politikalarıyla, yine dini ve insani hürriyetlerin den mahrum bırakılmaya çalışılan Kırım Tatarları Göçe zorlanmakta, insan hakları ihlalleri hız kesmeden devam etmektedir.

Her ne kadar tarihin bu karanlık sayfalarını ve ızdırap dolu bu acı günlerini hüzünle anıyor olsak da Kırım Tatar’larının Özyurtlarında özgürce yaşayacakları günlerin yakın olduğuna olan inancımızı asla yitirmedik, bu uğurda İsmail Gaspıralı Beyin “Dilde fikirde ve işte Birlikşiarıyla azim ve kararlılıkla mücadelemize devam ededeceğiz.

Bu vesileyle Sürgün şehitlerimize ve ilahi kelimetullah uğruna aleme Nizam verme mücadelesinde toprağa düşmüş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz mekanlarının cennet olmasını niyaz ediyoruz"ifadelerine yer verdi.



Anahtar Kelimeler: yıldır dinmeyen : Kırım Tatar Sürgünü
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri