84 Kişilik Hacı Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

84 Kişilik Hacı Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

BAŞKAN EVREN DİNÇER ?ÜMMETİ MUHAMMEDÎN SELAMETİ VE MEMLEKETİMİZ İÇİN DUA EDİN?



Aksaraylı Hacı adayları Somuncu Baba Külliyesi önünde düzenlenen uğurlama töreni ile kutsal topraklara yolcu edildi.

Hacı adaylarını uğurlama programına, Belediye Başkanı Evren Dinçer, hacı adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

/resimler/2019-7/18/1505029525574.jpg

Kur-an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Duygulu dakikaların yaşandığı törende bir konuşma yapan  Belediye Başkanı Evren Dinçer, mukaddes topraklara giden vatandaşların Türk milletinden, İslam âleminden ve dünyada ki tüm insanlık adına dualarını esirgememelerini istedi.

 

Hacca gidecek olan vatandaşlardan dünya Müslümanları için dua etmelerini isteyen Başkan Evren Dinçer, ?Çok kıymetli hacı adaylarımız, Mübarek hac yolculuğuna çıkıyorsunuz. Bugün bu sevincinize bizlerde ortak olmak istedik. Allah izin verirse inşallah hacı olarak döneceksiniz. Mübarek topraklara gidiyorsunuz. Peygamber efendimize bizlerden de selam götürün. Selam söyleyin. Orada tüm İslam kardeşlerimizle birlikte olacaksınız. Tavaf yapacaksınız. Arafata çıkacaksınız. Bizlerde onun heyecanını buradan yaşayacağız. An be an sizleri takip edeceğiz. Dualarınıza iştirak etmeye çalışacağız. Arefe günü Arafatta, Minada yapılan duaları buradan yapacağız hep birlikte amin diyeceğiz. 

 

Orada ümmeti Muhammedîn selameti için dua edin. Bizler için dua edin. Memleketimiz için dua edin. Kendiniz için dua edin. Güle güle gidin gelin. Bizlerden de selam götürün getirin. Selametle gidin gelin yolunuz açık olsun.? ifadelerini kullandı.    

 

Daha sonra yapılan duaların ardından 84 kişilik hacı kafilesi kutsal topraklara uğurlandı. 

 

/resimler/2019-7/18/1505263718966.jpg



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri