Acar;21 Ekim Gazeteciler günü diye bir gün yok?

Acar;21 Ekim Gazeteciler günü diye bir gün yok?

Acar;21 Ekim Gazeteciler günü diye bir gün yok?

Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil ACAR, 21 Ekim Dünya Gazeteciler günü diye özel bir gün olmadığını söyledi. 21 Ekim´in "Dünya Basın Günü" adı altında kutlanmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti.

Cemiyet Başkanı Celil Açar yaptığı açıklamada şunları söyledi. Bilindiği üzere Gazetecilerin bilinen 3 özel günü vardır.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü ve 24 Temmuz Basın Bayramı. Bunların  dışında gazetecilikle ilgili bilinen özel gün yok.21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü, kimler tarafından ilan edildi, dünyanın hangi ülkesinde kutlanıyor? Bilmiyoruz.Dünya ve Türkiye basın tarihinde böyle özel bir gün yok.

Kutlayanlar ve ilan edenler bunun nerede, ne zaman ve neden kutlandığını anlatmaları lazım. Medya çalışanları olarak bunları bilmek istemek en doğal hakkımız olsa gerek.

21 EKİM´İN TÜRK BASIN TARİHİ İÇİN ANLAMI:21 Ekim´in ilk özel gazetenin, Tercüman-ı Ahval adıyla yayın hayatına başladığı tarih olduğuna işaret eden AGYC Başkanı Acar, "İlla da bir gün kutlanmak isteniyorsa bunun adını "Dünya Gazete Okuma Günü" koyalım. Herkes kendi ilinde çıkan yerel gazeteleri okusun" dedi.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü yetkilileri de takvimlerinde böyle bir gün olmadığını ifade ederek, bugüne kadar 21 Ekim´de kutlama ilişkin bir etkinlik ya da açıklama yapılmadığını söyledi.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri