AFAD Uyardı! Aksaray'da kuvvetli fırtına ve kar yağışı bekleniyor

AFAD Uyardı! Aksaray

AFAD Uyardı! Aksaray'da kuvvetli fırtına ve kar yağışı bekleniyor

AFAD Uyardı! Aksaray'da kuvvetli fırtına ve kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji'den peş peşe uyarı geldi. Salı günü itibarıyla birçok kentte kar ve kuvvetli sağanak etkili olacak. Salı günü Aksaray dahil neredeyse tüm yurt karlı, sağanak ve soğuk havanın etkisi altına girecek.

 

 

Aksaray AFAD Müdürlüğü Rüzgarın pazar ve pazartesi günü güneybatı (lodos) yönünden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği , hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren  İlimizde mevsim normallerinin altına düşmesi beklenmekle birlikte  yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı uyarısını yaptı.

 

 

AFAD Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
"Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre; Halen Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 09.01.2024 (Salı) gününden itibaren  İlimizde mevsim normallerinin altına düşmesi beklenmekle birlikte  yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca ; Rüzgarın pazar ve pazartesi günü güneybatı (lodos) yönünden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecegi tahmin edilmektedir. Muhtemel Ulaşımda aksamalar, Don olayı, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması hususunun belediyelerimiz, muhtarlıklarımızca yöre halkına , kurumlarımızcada  personel ve üyelerine duyurulması önemle rica olunur. "



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri