Su kanalına düşen minik çocuk 25 gündür yaşam mücadelesi veriyor

Su kanalına düşen minik çocuk 25 gündür yaşam mücadelesi veriyor

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

 
 
Ramazan bayramında  babası inşaatta çalışırken,annesiyle birlikte akraba ziyaretine gittikleri  Aksaray Kılıçaslan parkında arkadaşlarıyla oynarken  ırmak kenarından gölete düşerek boğulmaktan son anda kurtarılan ve  hastaneye kaldırılan 3.5 yaşındaki Afganlı çocuk Abdurauf CHAFA durumunun kritik olmasından dolayı Ankara Gazi üniversitesi hastanesine sevk edilmişti. 1 Aydır Gazi Hastanesi çocuk yoğun bakımda yatan çocuk için umut gittikçe azalıyor.Son olarak Midesini delinerek  hortum bağlanan minik çocuğun   Mama ile beslenmesine imkan tanınmış oldu . 
 
Yarın sabah ailesini Ankaraya davet eden  Hastane yönetimi evde bakım gerektirdiği için muhtemelen minik çocuğu ailesine teslim etmesi bekleniyor. Midesine hortum bağlanarak beslenmesi için mama ücretinin 300 tl olduğunu öğrenen işsiz baba ömrü yettiğince bu masrafın olacağını duyunca şaşkına döndül.Kira parasını ödeyemeyen baba dünde Aksaray Vali yardımcısını ziyaret ederek iş talebinde bulunmuştu. 
 
Afgan baba  çevresinde ayıp karşılandığı için  yardım talebinde bulunamıyor ancak hastaneden  yarın sabah eve gönderilecek olan çocuğun  durumu  kendisini kahrediyor. 
Hayatı mamaya bağlı kalacak olan Afganlı çocuk için ayda 2 bin liraya ihtiyaç duyulurken iş bulamamış olan  baba ne yapacağı şimdiden kara kara düşünmeye başladı. 
Aksaray valisi Ali Mantı´nın önem gösterdiği hadisede devletin şefkatli eli uzanmış  ilgililer Aksaray  Gazi üniversitesini arayarak masrafların aileden istenmemesini ve gerektiğinde ailenin ziyaret esnasında konaklamalarına yardımcı olunması hususunda girişimde bulunulmuştu.
 


Anahtar Kelimeler: Afgan çocuktan kötü haber
Salı 24.7 ° / 10.7 °
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri