Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Aksaray´da yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Aksaray´da yapıldı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Aksaray´da yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı Nisan ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Aksaray Valiliği ev sahipliğinde; Kırşehir Valisi Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akın Başkanlığında Aksaray Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

/resimler/2019-4/30/1243390722619.jpg

Toplantıya Aksaray Valisi Ali Mantı, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi, Kırıkkale İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna katıldı.

 

/resimler/2019-4/30/1244021035154.jpg

Kırşehir Valisi ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akın toplantının açılışında yaptığı konuşmasında Nisan Ayı toplantısında ilk önce bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı´nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirileceğini söyledi.

Vali Akın, AHİKA bölgesi illerinde durum analizi saha çalışması kapsamında sivil toplum kuruluşları ile yüz yüze görüşmeler yapılarak anketler düzenlendiğini ifade ederek; ?Geçtiğimiz ay içerisinde öne çıkan çalışmalardan biri; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank´ın 15 Mart 2019 tarihinde Nevşehir ve Aksaray illerimize gerçekleştirdiği ziyaret olmuştur.  Ziyaret programlarına Ajans olarak eşlik edilmiştir. Yine geçtiğimiz dönemde Üniversite ? Sanayi işbirliğini sağlamaya yönelik gerçekleştirilen Laboratuvar ve Test Merkezi Analizi çalışması kapsamında pilot il olarak belirlenen Kırıkkale´de saha çalışmalarına başlanıldı.? dedi.

Vali Akın AHİKA Bölge illerinde yürütülen çalışmalar hakkında yaptığı açıklamasında: ?Abdallık geleneği ile Kırşehir´in UNESCO Yaratıcı Şehirler Listesine müzik alanında girebilmesine ilişkin ön çalışmalara başlandı. Bu dönemde bölge işletmelerinin ihracat kapasitelerinin artırılabilmesine yönelik yürütülmekte olan ?yabancı öğrenci ? işletme eşleştirmesi projesi? kapsamında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerle işletmelerin eşleştirilebilmesi için toplantı organize edildi. Ayrıca Temel dış ticaret eğitimi verilen yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin sanayiciler ile buluşturulması için 13 Mart 2019 tarihinde Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası´nda tanışma toplantısı düzenlendi.?

Bölge illerinde kurumlara yönelik olarak gerçekleştirilen proje eğitimlerinin sürdüğünü kaydeden Vali Akın; ?Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi akademisyenleri ile öğrencilerine yönelik, KADEM Kırşehir Şubesi´nin kurumsal kapasitesinin artırılabilmesine yönelik ve Kırşehir Kent Konseyi Alt Çalışma Grubundaki üniversite öğrencilerine yönelik Proje Planlama ve Hazırlama Eğitimleri verildi. Bölge illerinde Coğrafi İşaret Tescilinin önemi hususunda Türk Marka ve Patent Kurumu ile işbirliğinde farkındalık toplantıları düzenlendi. 13 Mart 2019 tarihinde Nevşehir ve Niğde İŞKUR İl Müdürlükleri işbirliğiyle Kariyer Günü Etkinlikleri düzenlendi. Bugünkü toplantımızın gündem maddeleri arasında ise; ?2018 Yılı Dış Denetim Raporunun Sunulması? ve ?Sayıştay Başkanlığının Kalkınma Ajanslarına Yönelik Gerçekleştirmiş Olduğu 2017 Yılı Genel Denetim Sonucunda Oluşturulan Raporda Yer Alan Bulguların Görüşülmesi? yer almaktadır? diye konuştu.

Toplantıda Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Vekili Bekir Varol´un tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında sunum yapıldı. Genel denetim ve dış denetimler sonunda hazırlanan raporların görüşüldüğü toplantı gündemde yer alan konuların görüşülmesi ile sona erdi.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri