AK Parti'de Belediye Başkan Adaylığı Başvuru Süreci Başladı

AK Parti

AK Parti'de Belediye Başkan Adaylığı Başvuru Süreci Başladı

AK PARTİ'DE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için aday adaylığı başvuru sürecinin başladığını duyuran AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, belediye başkanlığı için son başvuru tarihinin 17 Kasım, il genel meclisi ve belediye meclis üyeliği için ise 3 Aralık olarak belirlendiğini söyledi.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere ilişkin açıklama yapan Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, “Türkiye Yüzyılını inşa edecek yerel yöneticilerimizin belirleneceği yerel seçimler için belediye başkanlıkları aday adaylığı kabul tarihimiz 9 Kasım ve 17 Kasım tarihleri olarak belirlenirken, belediye ve il genel meclis üyesi olmak isteyen arkadaşlarımız 3 Aralık tarihine kadar aday adaylığı başvurularını yapabilecekler. Memurların ve mevzuatta belirlenen istifa etmesi gereken diğer kişilerin Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, 1 Aralık mesai bitimine kadar istifa etmeleri gerekiyor. Partimizden İl Belediye Başkanlığı veya İlçe ve Belde Belediye Başkanlığı için müracaat etmek isteyenlerin en geç 17 Kasım tarihine kadar istifa ederek başvurularını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca tüm bağışlar, dünyanın gözleri önünde vahşice işlenen ve soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazze’li kardeşlerimizin temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD tarafından açılacak hesaplar üzerinden, yine AFAD aracılığı ile Gazze’ye iletilecektir” dedi.

Temayül yoklamasının 19 Kasım Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında elektronik ortamda yapılacağını bildiren Aktürk, yoklamanın, MYK ve MKYK üyeleri ile milletvekillerinden oluşan başkan ve komisyon üyeleri marifetiyle gerçekleştirileceğini bildirdi.

Seçimlerin, toplumun kalkınması ve refahı için büyük bir önem teşkil ettiğinin altını çizen Aktürk, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde AK Parti teşkilatları, her aday adayımıza aynı mesafede olup, süreç içerisinde demokratik haklarını kullanmalarına yardımcı olmak için azami gayret gösterecektir. Sürecin şimdiden hayırlara vesile olmasını temenni ederken, aday adayı olmayı düşünen tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Unutulmasın ki, sonuç ne olursa olsun hepimiz Türkiye Yüzyılı hedefiyle bir ve beraber olarak seçimlere gireceğiz. Yapılacak olan yerel seçimlerimizin başta ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerim” dedi.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri