Aksaray Adliyesinde Uzlaştırma Eğitimi Düzenlendi

Aksaray Adliyesinde Uzlaştırma Eğitimi Düzenlendi

80 Uzlaştırıcı Eğitim ve Sertifikalarına Kavuştu

Aksaray Adliyesi konferans salonunda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri ve uzmanların ders verdiği Aksaray Büro Memur Sen tarafından düzenlemiş olan Uzlaştırma Eğitim Sertifika Programı 01/12/2017 tarihinde tamamlanmıştır. 
Geçen yılın sonunda yürürlüğe giren Uzlaştırma kanunun ve yönetmeliği gereğince 31/12/2017 tarihine kadar, uzlaştırmanın daha etkili ve sonuç alıcı şekilde uygulanması için ; Cumhuriyet Savcılıklarındaki soruşturma ve Mahkemelerdeki Kovuşturma dosyalarında Uzlaştırmacı olarak görev alacak kişilerin ?Uzlaştırma Eğitimi alması ve Uzlaştırmacı Eğitim sertifikasına sahip olması? zorunlu hale getirilmişti. 
Uzlaştırma Uygulaması Yönünden Türkiye? de başarılı bir grafik izleyenAksaray Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosunda görev alan Uzlaştırıcıların daha kolay yoldan eğitime ve sertifikaya kavuşması için gereken eğitim Büro Memur sen Sendikasının Girişimi ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Eğitimciler getirilmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığınca tahsis edilen Aksaray Adliyesi Konferans Salonunda eğitim düzenlendi. Bu şekilde yaklaşık 80 uzlaştırıcı eğitim ve sertifikalarına kavuştu. 
Eğitim sonunda düzenlenen sertifika töreninde kursiyerler sertifikalarınıAksaray Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Aksaray Adalet Komisyon Başkanı Seyfullah Sarıgül, Aksaray Cumhuriyet Savcısı Aylin Kızıldere Yalçınkaya ve Cumhuriyet Savcısı Adil Acar ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Ömer Çelen Araştırma görevlileri Emre İkbal Açıkgöz ve Beşir Babayiğit, Aksaray Büro Memur Sen Başkan vekili Halil Yalçın´ tarafından verildi.



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri