Aksaray Belediyesine ´kar´ tepkisi

Aksaray Belediyesine ´kar´ tepkisi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray´lı vatandaşlar , ilimizi etkisi altına alan kuvvetli kar yağışının ardından,Aksaray Belediyesinin kent merkezi ve sokak aralarında kar temizliği yapmamasına tepki gösterdi. 
 
Aksaray´da üç gün önce başlayan ve aralıksız devam eden kuvvetli  kar yağışı, şehir merkezinde hayatı olumsuz yönde etkiledi.Kar kalınlığı mahalle aralarında yaklaşık 40 santimi buldu.Aksaray  Belediyesinin mahalle ve trafiğin yoğun olduğu caddelerde henüz iş makineleri tarafından temizleme ve tuzlama çalışmasına başlamaması nedeniyle, ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşandı.
 
Yürümekte bile güçlük çekilen yollarda arabaların dahi zor ilerlediğini belirten vatandaşlar , tepkilerini sosyal medyada dile getirerek belediyeyi bir an önce görevini yapmaya davet etti.
 
Kuvvetli kar yağışı özellikle mahalle aralarında  kar yığınlarının oluşmasına neden olurken, cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmaları yapılmadığından, yollar adeta buz pistine döndüğünü söyleyen vatandaslar kayganlaşan yollarda yayalar ve araçlar zor anlar yaşadı İşyerlerini açan esnaflar ise belediye temizlik yapmayınca hem kendi dükkanlarının önünü hem de caddeyi temizlemek zorunda kaldı.
 
Vatandaşların iddiasına göre Aksaray Belediyesinin sosyal medya hesaplarında,vatandaşlar tarafından yapılan tepki yorumları da silindi.
 
Yaşanan bu duruma tepki gösterenVatandaşlar , belediyenin herhangi bir kar temizleme çalışması yapmamasının kabul edilebilir  bir durum olmadığını söyleyerek, Acilen belediyenin asli görevini yerine getirmesini istiyoruz,Belediyenin hizmet yapmasını istiyoruz. Kar temizlenmediği için yürümekte bile güçlük çekiyoruz. Bu kadar kar yağdı ama belediye ne tuz döktü ne de bir yol açtı."ifadelerini kullandı.
 
 


Anahtar Kelimeler: Aksaray Belediyesine tepkisi
Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri