Aksaray bu hizmetten haberiniz var mı?

Aksaray bu hizmetten haberiniz var mı?

Aksaray bu hizmetten haberiniz var mı?

Huzurlu Yaşam Aracı

Ben yaşlı,bakıma muhtaç,sağlık sorunları nedeniyle hastaneye gidemeyen,gıda ihtiyacını karşılamayan bir vatandaşım;bana evde yardımcı olacak bir kurum yok mu diyorsanız bu hizmet size göre.

Yaşadığı sağlık problemi nedeniyle yatağa mahkum, evinden çıkamayan, bir sağlık merkezine ulaşamayan çok sayıda vatandaşımız var. Bu hastalarımızın büyük çoğunluğu, günlük tedavi ve bakıma muhtaçlar.

Protokol kapsamında, evde sağlık hizmeti ihtiyacı duyan hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların bakım ve tedavi sürecinde Kamu Hastaneler Birliği ile Aksaray Belediyesinin işbirliği devam ediyor.

?Seçim vaatleri arasında yer alan bu proje ile halka verdiğimiz sözler bir bir yerine getiriyoruz´ diyen Başkan Haluk Şahin Yazgı, ?Aksaray Belediyesi olarak kıymetli hemşerilerimize hizmet ediyoruz. Seçimde verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Bunlardan bir tanesinde daha önce yapılmayan bir hizmet olan huzurlu yaşam aracı projesidir. Aksaray Kamu Hastaneler Birliği ile işbirliği yaparak vatandaşımızın ayağına sağlık ve sosyal hizmeti götürüyoruz. Tam donanımla bir ambulans olan Huzurlu Yaşam Aracında belediye ekibimizin yanında doktor, hemşire ve psikologda olacak? diye konuştu.

Yatarak tedavi gören her hastanın bu hizmetten faydalanabileceği belirten Başkan Yazgı ?Bu aracımızda iğne, pansuman, tansiyon, şeker ölçünümü de yapılacak. Bizler sosyal anlamda her konuda destek vermeye hazırız. Hastalara sağlık hizmetinin yanı sıra muhtaç kişilere günlük yaşamsal ihtiyaçları tarafımızdan karşılanacak. Yani gıda konusunda olsun, sıcak yemek konusunda olsun her insanımızın yanında olmayı hedefliyoruz. Huzur yaşam aracı, topluma destek mahiyetinde de çalışacak.

Ayrıca Huzurlu Yaşam Aracı içerisinde 4 adet sedye platformu, oksijen sistemi, canlandırma ünitesi, elektro şok, sabit ve el telsizi bulunan aracı interkom telefon ve araç üstü tüm elemanlarının bulunduğu bildirildi.



Anahtar Kelimeler: Aksaray hizmetten haberiniz
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri