Aksaray Malaklısı yarışmalarda zirveye damga vuruyor

Aksaray Malaklısı yarışmalarda zirveye damga vuruyor

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

AKSARAY MALAKLISI YARIŞMALARDA ZİRVEYE DAMGA VURUYOR
 
/resimler/2019-8/2/1142347882074.jpg
 
Konya´nın Ereğli ilçesinde Ereğli Belediyesi sponsorluğun da Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartları Yarışması´nın 6. Etabı gerçekleştirildi. 
Atatürk Kültür Parkı´nda düzenlenen Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri Irk Standartları Yarışması´nın 6. Etabına Aksaray, Antalya, İzmir, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adana, Karaman, Karapınar, Niğde, Konya, Mersin ve Türkiye´nin dört bir yanından 367 köpeğin katılımı gerçekleşti.
Yarışmaya Türkiye´nin en ünlü köpeği olarak Aksaray Malaklıları da katıldı. Aksaraylı Malaklı üreticisi Nevzat Tunçbeden TANGO, MERCEDES ve TAYSIN adlı Malaklılarla katılarak Aksaray´ı başarıyla temsil etti. 
Türk Çoban, Av ve Bekçi Köpekleri kategorisinde yapılan yarışmada 367 köpek dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. 
Yarışmada, özellikle Aksaray Malaklısı köpekler,  büyüklükleri dikkat çekerken 2 kişi tarafından güçlükle kaldırabilmesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 
Yarışmaya Aksaray´dan katılan Köpek Yetiştiricisi Nevzat Tunçbeden Malaklı köpeklerinin bakımının çok zor ve zahmetli olduğunu ancak onlara kendi çocukları gibi baktıklarını söyledi. 
Nevzat Tunçbeden kendilerine çok güzel bir ev sahipliği yapan  Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu´ya vermiş olduğu destek ve katkıdan dolayı teşekkür etti.
Daha sonra köpek sahipleri, köpeklerini yarışmaya hazırladıktan sonra jüri önüne çıkardı.
Daha önce Adana´da düzenlenen yarışmada birincilik alan Aksaray Malaklısı TANGO burada da birinci olmayı başardı. 
Yarışmada dereceye giren 3 ırkın birincilerinin Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanacağı belirtildi.
 
Haber İbrahim Amaç
 
/resimler/2019-8/2/1143353276959.jpg


Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri