Aksaray Uluslararası Öğrencilerin de Evidir

Aksaray Uluslararası Öğrencilerin de Evidir

32 Ülkeden Bin Civarında Uluslararası Öğrenci Var

Aksaray Uluslararası Öğrencilerin de Evidir

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray´ın uluslararası öğrencilerin de evi olduğunu ve onların kendilerini burada yalnız hissetmemesi gerektiğini söyledi.

- 32 Ülkeden Bin Civarında Uluslararası Öğrenci Var -

ASÜ´de eğitim-öğretim gören yaklaşık 40 uluslararası öğrenciyi Senato Salonu´nda ağırlayan Rektör Şahin, hem son 2,5 yıl içinde Üniversitede bu alanda yapılan çalışmaları anlattı, hem de öğrencilerin sorunlarını dinledi. 32 farklı ülkeden bine yakın uluslararası öğrencilerinin olduğunu ve peyderpey bu gibi istişare toplantılarını sürdüreceklerini kaydeden ASÜ Rektörü, ?Biz, ülkelerimiz farklı olsa da gönül coğrafyamızın ortak olduğunu düşünüyoruz. Burası sizin de eviniz. ASÜ yaklaşık beş yıldır farklı ülkelerden öğrenci alıyor. İlk kez öğrenci aldığımız ülkeler var ve o öğrencilerimiz kendilerini yalnız hissedebilir. Onlar bir sonraki yıl kendi ülkelerinden bir öğrenciyi buraya gelme hususunda ikna edebilirler. Böylece kendi kültürüne ve ülkesine dair bir çevre de oluşturmuş olur. Biz ülke çeşitliliğini olduğu kadar bir ülkeden fazla sayıda öğrenci gelmesi hususunu da önemsiyoruz? dedi.

- Yemekhane ve Kütüphane Çalışmaları Devam Ediyor -

Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Şahin, ?Mutlaka ders çalışacaksınız ve okulunuzu normal süresinde bitirmek için gayret göstereceksiniz. Ailelerinizin fedakârlıklarla sizleri okuttuğunu unutmayın. Okul bittikten sonra kendi ülkelerinize donanımlı bireyler olarak dönmenizden memnuniyet duyarız. Dönmeyip burada kalmanız da bizleri mutlu eder. Okul dönemlerini sadece ders çalışarak da geçirmeyin. Aksaray´ı ve çevresini mutlaka gezin, yaşadığınız şehri tanıyın. Gezip görmek de bir öğrenme biçimidir. Toplulukların etkinliklerine mutlaka katılın. Bu tip sosyal etkinliklerin sizlere katacağı önemli değerler var? dedi. Yemekhane ve kütüphaneye dair çalışmaların devam ettiğini, bu hususlara ilişkin sorunların önümüzdeki yıl giderilmiş olacağını kaydeden Prof. Şahin, ?Bisikletli ulaşım sistemimiz kuruldu ve dileyen öğrencimiz bu imkândan faydalanıyor. Öte yandan bisiklet sürmeye özel bir alan olan velodrom çalışması da bitme aşamasına geldi? dedi.

Toplantıda Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şen ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Doç. Dr. Melayib Bilgin de hazır bulundu ve öğrencilerin taleplerine dair notlar aldı.

/resimler/2017-12/18/2032365095215.jpg



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri