Aksaray yamaç paraşütü dünya şampiyonasına hazırlanıyor

Aksaray yamaç paraşütü dünya şampiyonasına hazırlanıyor

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Yamaç paraşütü sporunun dünyada düzenlenen en büyük organizasyonu PARAGLIDING WORLD CUP YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASI, 08-15 Eylül  2018 tarihleri arasında yaklaşık 30 ülkeden 200 milli takım pilotunun katılımı ile Aksaray Hasan Dağında gerçekleştirilecek.

       Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu programı dâhilinde yer alan ve Aksaray Valiliği koordinasyonunda, Aksaray Belediyesi, THSF, THK ve Valiliğimize bağlı kurum ve kuruluşlarımızın desteğinde gerçekleştirilecek olan organizasyonun ilimizin tanıtımına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

      Tarihinde İlk defa bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak olan Aksaray, şampiyona ile ilgili hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Türkiye Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi ve Organizasyon Sorumlusu Hemşerimiz Abdullah KAHRAMAN, yapılan çalışmalar ve organizasyonun gidişatı hakkında şu bilgileri verdi.

        ?Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Yamaç Paraşütü Şampiyonasının ilimize kazandırılmasında en büyük desteği veren Sayın Valimiz Aykut PEKMEZ´e,  Milletvekillerimiz Sayın İlknur İNCEÖZ´e, Sayın Cengiz AYDOĞDU´ya, 26. Dönem Aksaray Milletvekilimiz Sayın Mustafa SERDENGEÇTİ´ye, Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin YAZGI´ya, Türkiye Hava Sporları Federasyonuna, Türk Hava Kurumuna, emek ve desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz.? dedi. Kahraman, yamaç paraşütünün dünyada son yılların en gözde ve hızlı gelişen doğa ve havacılık sporu olduğunu belirterek, ülkemizin ve özellikle de Aksaray´ın coğrafi yapısı ve uygun iklim koşullarıyla yamaç paraşütü sporuna en uygun yerler arasında olduğunu ifade etti.

      Aksaray Valisi Aykut PEKMEZ, İlimizin turizm çeşitliliğinin artırılması, Aksaray´ın başta yamaç paraşütü olmak üzere tüm hava sporlarının aktif olarak yapıldığı gözde bir merkez haline getirilmesi amacıyla Valiliğimiz, Aksaray Belediyemiz ve diğer kurumlarımızın çabalarıyla, 2014 yılında Yamaç Paraşütü Festivali, 2015 yılında Hasandağı XC Open Türkiye Kupası Şampiyonası, 2016 yılında da PRE_PWC Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ön Elemesi organizasyonların yapıldığını, başarıyla gerçekleştirilen bu organizasyonların ardından Uluslararası boyutta dünyanın en büyük Yamaç Paraşütü organizasyonu olan (PWC) PARAGLIDING WORLD CUP YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASI organizasyonunun da yine 8-15 Eylül 2018 tarihleri arasında Aksaray Hasandağı´nda gerçekleştirileceğini ifade etti.

       Vali PEKMEZ, ?Bu büyük organizasyonu Aksaray´ımıza yakışır şekilde gerçekleştirebilmek için tüm kurum ve kuruluşlarımızla el birliği içerisinde çalışıyoruz? dedi.

       08 Eylül 2018 Cumartesi günü Hasandağ Karbeyaz Otel mevkiinde 2000 metrede bulunan kalkış alanından verilecek startla başlayacak yarışma, pilotlara verilen 70-100 km´lik zorlu uçuş görevlerinin en kısa zamanda bitirilmesini amaçlamaktadır.  Bu kapsamda aralarında Fransa, Hollanda, Avusturya, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, İspanya, Portekiz, Finlandiya, Belarus, Çin, Japonya, Rusya, Almanya, Belçika, Norveç, İran, Polonya, Slovakya, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Güney Afrika ve Amerika gibi 30 ülkeden yaklaşık 200 milli takım pilotunun katılımıyla gerçekleştirilecek yarışmayı takip için çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu da bir hafta boyunca ilimizde bulunacak. İlimizin turizmine büyük katkısı olacak bu şampiyona sayesinde Aksaray´ın tarihi ve doğal güzelliklerini farklı bir açıdan tanıtma fırsatı da yakalanmış olacak.

        08-15 Eylül 2018 tarihleri arasında, bir hafta boyunca Aksaray semaları rengârenk  yüzlerce paraşüt ile şenlenecek olup tüm organizasyon halkımıza açık olarak düzenlenecektir. Halkımızın özellikle de gençlerimizin doğa ve havacılık sporunu yakından tanımaları ve etkinliğe daha yoğun katılımları için Hasandağı kalkış alanına ücretsiz ulaşım sağlanacak.

       Bu vesileyle tüm sporseverleri 8-15 Eylül 2018 tarihleri arasında ilimizde yapılacak olan PARAGLIDING WORLD CUP YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASI YARIŞMALARI´na davet ediyor, güzel bir şampiyona olmasını temenni ediyoruz.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri