Aksaray Yapımcıların Cazibe Merkezi Oldu

Aksaray Yapımcıların Cazibe Merkezi Oldu

Ünlü oyuncuların rol alacağı Osmanlı İmparatorluğunun 1459 yılları, Osmanlılar, Deliler Akıncı grubunun konu edileceği film Aksaray´da çekilecek.

Diriliş Ertuğrul dizisinden Aliyar´ı canlandıran, film ve dizi oyuncusu Cem Uçan beraberinde oyuncu ve film yönetmenlerinden oluşan heyet ile Vali Aykut Pekmez´i ziyaret etti.
Çekimlerini Aksaray´da yapmayı planladıkları proje hakkında Vali Pekmez´e bilgi veren oyuncu Cem Uçan, Aksaray´da çekecekleri filmin; batı ve ABD yapımı birçok filmde Osmanlı´yı olumsuz sahnelerde yansıtan tarihi hatalara neden olan filmlere en iyi cevap olacağını söyledi.
Osmanlı Akıncılarının önünde giden Deliler Grubu, Osmanlıları ve Fatih Sultan Mehmet´in kişilik ve karakter özelliklerini yansıtan bir film senaryosu yazıldığını anlatan Uçan;  ünlü oyuncuların rol alacağı film için Aksaray´ın Güzelyurt ve çevresinin çok uygun doğal mekanlara sahip olduğunu kaydetti. Film çekimleri için Ocak ayında çalışmalara başlayacaklarını anlatan Uçan; bütün ekibin büyük bir heyecanla ses getireceğine inandıkları filme odaklandıklarını bildirdi.
Vali Aykut Pekmez; ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek; Aksaray´ın tabi güzellikleri yanında tarihi dokusu ile  son dönemde bir çok filme ev sahipliği yaptığını söyledi.
Vali Pekmez Osmanlının feth ettiği yerlerde yıkım ve talan gerçekleşen bir örnek bulunmadığını söyleyerek; yabancı ülke sinemalarının yaptığı film ve dizilerinde tarihi doğruları kasıtlı olarak çarpıttığını belirtti. Aksaray´da çekilecek film çalışmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Vali Pekmez; Uçan ve beraberindeki heyete teşekkür etti. 
/resimler/2017-12/20/2250087697297.jpg


Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri