Aksaray 5.kitap günleri resmi açılış töreni gerçekleştirildi

Aksaray 5.kitap günleri resmi açılış töreni gerçekleştirildi

Aksaray 5.kitap günleri resmi açılış töreni gerçekleştirildi

AKSARAY 5. KİTAP GÜNLERİ RESMİ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

BAŞKAN DİNÇER; ‘’HER YIL KİTAP GÜNLERİMİZE YENİ ETKİNLİKLER EKLEYEREK DEVAM ETTİRDİK’’

 

MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU; ‘’KİTAP GÜNLERİ AKSARAY’A YAKIŞAN EN GÜZEL GÜNLERDEN BİRİDİR’’
 



 

Aksaray Belediyesi tarafından 5’incisi düzenlenen Kitap Günlerinin resmi açılışı Pazar pazarında kurulan fuar alanında gerçekleştirildi.  
 


 

Kitap Günlerinin resmi açılışına Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile birlikte Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, gazeteci yazar Zafer Şahin, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk, Mahalle Muhtarları, İl Genel Meclis Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının idari ve mülki amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ulusal ve yerel basın mensupları ve çok sayıda kitapsever katıldı.  
 


 

Vatandaşların yoğun ilgi ile katılım sağladığı Kitap Günleri resmi açılış töreni Kuran’ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı ile başladı. İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın dualarının ardından söyleşisini gerçekleştirmek için sahneye çıkan Gazeteci Yazar Zafer Şahin gençlere okumanın önemini anlattı.  
 


 

Söyleşinin ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, her yıl düzenledikleri Kitap günlerine yeni etkinlikler ekleyerek devam ettirdiklerini söyledi. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Kitap günlerimize her yıl üzerine yeni etkinlikler ekleyerek devam ettirdik. Bu yılda 5’incisini düzenliyoruz. Aksarayımızın genç bir nüfusu var. Okuyan, araştıran ve çalışkan genç nüfusa sahip olduğumuzdan dolayı çok hızlı gelişen bir şehrimiz var. Bizde gençlerimizi okumaya teşvik etmek için bu tür etkinlikleri yapma gereği duyuyoruz.  Günümüzde kitaplara ulaşmak her ne kadar kolay olsa da kitap fuarları çeşitlilik ve yazarlarla birebir temas açısından önem taşımaktadır. Aksaray Kitap Günleri 29 yazar, 95 yayınevi ve 500 bin üzerinde kitap ile 22 Ekim’e kadar kitapseverleri bekliyor. Bu etkinliğe tüm hemşerilerimizi bekliyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepiniz teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 


 

MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU; ‘’KİTAP GÜNLERİ AKSARAY’A YAKIŞAN EN GÜZEL GÜNLERDEN BİRİDİR’’
 


 

Kitabın insan ve toplum hayatında birleştirici rol aldığını söyleyen Milletvekili Cengiz Aydoğdu kitap günlerinde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; sevgili gençler ve çocuklar biraraya gelince en güzel iki kelime kitap ve insandır. İnsan mutlaka kitapla biraraya gelir. İnsanoğlu dünyaya insan olmak için gelmiştir. Bunun yolunu da mutlaka bir kitaptan öğrenir. Belediye Başkanımızı bu etkinliği düzenlediği için tebrik ediyorum.  Kitaba emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kitap Günlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’ Dedi.  
 


 

Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun ardından kürsüye çıkan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise konuşmasında bu yıl 5’incisi düzenlenen kitap günlerine katılmaktan çok büyük heyecan duyduğunu söyledi. Vali Kumbuzoğlu Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve ekibini tebrik etti.  
 


 

Protokol konuşmalarının ardından açılışa katılan protokol üyelerini fuar alanını tanıtan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, stantlarda, çocuk oyun alanlarında ve söyleşi alanlarında yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler verdi.  
 


 


 


 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri