Aksaray Belediyesi engellilere akülü araçlarını teslim etti

Aksaray Belediyesi engellilere akülü araçlarını teslim etti

Aksaray Belediyesi engellilere akülü araçlarını teslim etti

AKSARAY BELEDİYESİ ENGELLİLERE AKÜLÜ ARAÇLARINI TESLİM ETTİ
 


 

DİNÇER “ENGELLİ BİREYLERİMİZİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ”
 


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hollanda’da yaşayan yardımsever iş insanları tarafından bağışlanan akülü araçları, özel gereksinim duyan engelli bireylere teslim etti.
 


 

Bu yıl 2’si düzenlenen Aksaray Bilim Festivalinin son gününde gerçekleşen tören ile birlikte 10 adet akülü araç, tekerlekli sandalye ve görme engelliler için özel üretilmiş bisiklet, sahiplerine teslim edildi.
 


 

Teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran tüm uygulamaların Aksaray’da hayata geçtiğini bildirdi. Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray Belediyesinin ‘Engelli Dostu Belediye’ler arasında yer aldığını söyledi ve sosyal yardımlar konusunda bugüne kadar pek çok adımın atıldığının altını çizdi.  
 


 

Aksaray Belediyesi olarak son 4,5 yılda 406 vatandaşa engelli araçlarının teslim edildiğini aktaran Başkan Dinçer “Şehrimizde tüm engelli dernekleri Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi çatı altında birleştirdik. Bu uygulamamızın bir benzeri ülkemizin hiçbir noktasında yok. Belediye olarak tüm çalışmalarımızı Engelli Koordinasyon Merkezi bünyesinde yürüttük. Eğitim faaliyetleri, ulaşım ve indirimli su kullanım konusunda engelli bireylerimize ve ailelerine gereken her türlü kolaylığı sağladık.  
 


 

Engellilerimizin sosyal hayata katılımı daha da arttırmak için Engelsiz Yaşam Merkezimizin temellerini attık. Yakın zamanda açarak bu merkezimizi özel gereksinim duyan kardeşlerimizin kullanımına sunacağız.  
 


 

Bugün burada Hollandalı yardımsever iş insanları Olgun Aydoğan ve Ron Gezelle’nin bağışladığı akülü araçları, engellilerimize teslim ediyoruz. Kendilerine sergiledikleri örnek davranıştan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 


 

Düzenlenen tören ile birlikte akülü araçlar sahiplerine teslim edildi. Belediye Başkanı Dinçer, katkı ve desteklerinden dolayı yardımsever iş insanları Olgun Aydoğan ve Ron Gezelle’ye teşekkür plaketi takdim etti.
 


 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri