Aksaray Belediyesi kendi elektriğini üretecek

Aksaray Belediyesi kendi elektriğini üretecek

Özel Haber

Aksaray Belediyesi  hem maliyetlerini düşürmek hem de ilimizde bir ilke imza atarak kamu ve özel sektöre örnek olarak, kapalı salı pazarı çatısı  üzerine kurulan ve büyük ölçüde tamamlanan "Güneş Enerji Santrali"(GES) üretim tesisi ile  kendi  elektriğini üretecek.

Aksaray Belediyesi GES projesi ile  yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, çevrenin korunması ve sürdürülebilir çevre yönetiminin sağlanmasını amaçlıyor.Aksaray Belediyesi Enerji alanında yaptığı bu yatırımla ülke ekonomisine yaptığı katkının yanında kendi kullandığı elektrik tüketim giderlerinin %30'unu karşılayacak.

16.000 metrekare 980 KWe/1100 KWp gücünde bulunan santral, 1 megawatt elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip. Sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise günlük 1400-1600 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapmaktadır. Bu tesis kendisini 2-3 yılda amorti edecek.

Başkan Evren Dinçer projeyi yerinde inceledi

Büyük ölçüde tamamlanan GES projesini yerinde inceleyerek,çalışmalar hakkında bilgi alan başkan Dinçer yaptığı açıklamada;

"Salı Pazarı üzerine kurduğumuz 1 Megawatt gücünde elektrik üretecek olan çatı üzeri güneş enerji sistemini büyük ölçüde tamamladık. Bittiğinde belediyemizin yıllık elektrik tüketiminin %30’unu karşılayacak olan projemizi yerinde inceledik."dedi.

Haber: Savaş Yılmaz

 



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri