Aksaray Belediyesi lavanta bahçesi açılışına vatandaşlardan yoğun ilgi

Aksaray Belediyesi lavanta bahçesi açılışına vatandaşlardan yoğun ilgi

Aksaray Belediyesi lavanta bahçesi açılışına vatandaşlardan yoğun ilgi

AKSARAY BELEDİYESİ LAVANTA BAHÇESİ AÇILIŞINA VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

 

AKSARAYLILAR HAFTA SONU LAVANTA BAHÇESİNE AKIN ETTİ
 


 

BAŞKAN DİNÇER; “AKSARAY’IMIZI DAHA RENKLİ VE DAHA GÜZEL BİR ŞEHİR HALİNE GETİRME YOLUNDA TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”
 



 

Aksaray Belediyesinin vatandaşların hoş vakit geçirmesini sağlamak, alternatif tarım ürünlerini artırmak ve arazileri daha verimli değerlendirmek amacıyla oluşturduğu lavanta bahçesi düzenlenen törenle açıldı.
 


 


 

Lavanta bahçesinin doğal güzellikleri, eşsiz manzarası ve atmosferiyle adeta büyüledi. Lavanta bahçesinin açılışına Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Topakkaya Belediye Başkanı Adem Baylan, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Almanya Aksaraylılar Derneği Başkanı ve Solingen Belediyesi Uyum Meclisi Üyesi Rasim Çetin, Manavcılar Odası Başkanı Kuddusi Yeşildal, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Borsa Başkanı Hamit Özkök, Eğitime Destek Platformu Başkanı Kuddusi Bakar, AK Parti yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, basın mensupları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 


 


 

20 Bin metrekarelik tarım arazisi üzerine 16 Bin lavanta fidesinin dikimiyle oluşturulan lavanta bahçesinin açılışında konuşan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şunları söyledi. “Malumunuz tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği son dönemde oldukça revaçta, bitkinin az suya ihtiyaç duyması, ürünlerinin ekonomik değere sahip olması çiftçilerimizi ve girişimcilerimizi bu alana yönelmeleri için teşvik ediyor.
 


 

Bizde Aksaray Belediyesi olarak 3 yıl önce bu sürece başlamıştık ve ilk ürünümüzü geçen yıl aldık. Lavantalarımız Haziran sonu Temmuz ay’ı başında çiçek açıyor. Ağustos ayında da hasat gerçekleşiyor. Son yıllarda lavanta çiçekçiliği turizme de katkı sağlıyor. Dış mekân çekimlerinde fotoğrafçılık alanında da çok fazla ilgi gören bir alan haline geldi. Buradaki güzel havayı içine çekmek isteyen ve fotoğraf çektirmek isteyen bütün misafirlerimizi bahçemize davet ediyorum. Bundan sonraki süreçte Aksaray’ımızı daha renkli ve daha güzel bir şehir haline getirme yolunda tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 


 

Gerçekleşen açılışın ardından vatandaşlar, güzel koku ve görüntüsüyle doğal stüdyoya dönüşen lavanta tarlası içerisine yerleştirilen dekoratif oturma alanları ve süsleri arasında fotoğraf çekimi ile bu anı aileleri ile birlikte ölümsüzleştirdiler.
 



Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri