Aksaray Bilim Festivalinde Hava Savunma Sistemleri Sergilenecek

Aksaray Bilim Festivalinde Hava Savunma Sistemleri Sergilenecek

Aksaray Bilim Festivalinde Hava Savunma Sistemleri Sergilenecek

AKSARAY BİLİM FESTİVALİNDE HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ SERGİLECEK

 

DİNÇER “TEKNOLOJİ VE BİLİM ODAKLI FESTİVALİMİZ GENÇLERİMİZİN UFKUNU AÇACAK”
 


 

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Aksaray Bilim Festivali 15-16-17 Eylül tarihlerinde kapılarını ziyaretçilere açıyor. Aksaray Bilim Festivalinde her yaştan katılımcıya ilham verecek teknolojik yenilikler ve interaktif etkinlikler yer alacak. Ayrıca yerli hava savunma sistemlerimizden ‘Hisar’, yerli füze sistemimiz ‘Sungur’ ve Türksat 5B uydusu da meraklıları için Aksaray Bilim Festivalinde sergilenecek.
 


 

Aksaray Belediyesi öncülüğünde Bilim Merkezinin yer aldığı Tacin Park festival alanında bu hafta sonu bilim ve teknolojinin buluştuğu 2. Aksaray Bilim Festivali başlıyor. Bilim Festivalinde yerli ve milli üretim firmalarının yanı sıra ileri teknolojik otonom araçlar, simülatörler, savunma sanayi envanterlerinde olan yerli ve milli ürünler sergilenecek.
 


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Bilim Festivali ile hedeflerinin toplumda, bilime, ilime ve teknolojiye olan ilgiyi yaygınlaştırmak ve geliştirmek olduğunu söyledi.  
 


 

Bu yıl gerçekleşecek olan 2. Aksaray Bilim Festivali’nin daha kapsamlı olacağını işaret eden Belediye Başkanı Dinçer, “Geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız Aksaray Bilim Festivali yoğun ilgi gördü ve çevre iller dahil birçok ziyaretçiyi şehrimizde ağırladık. Bu yıl 2’ncisi düzenleyeceğimiz Bilim Festivalimiz daha geniş kapsamlı olacak” dedi.
 

 
 

Festival hazırlıklarının tam gaz sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Dinçer, festivalde çocuklara yönelik interaktif etkinliklerin yapılacağının altını çizerek “Festivalimizde çocuklarımızı da unutmadık. Çocuklarımızın bilime olan ilgisini artırmak ve merak duygularını geliştirmek için bir dizi eğlenceli etkinliklere de yer veriyoruz. Eğlenceli bilim gösterileri, sahne gösterileri, teknolojik atölye çalışmalarıyla çocuklarımız beceri ve yeteneklerini çeşitli aktivelerle ortaya koyabilecekler” şeklinde konuştu.
 


 

Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleriyle birlikte yerli ve milli ürünlerimizin de festivalde yer alacağını belirten Başkan Dinçer, “İnsansız hava araçları, hava savunma sistemimizin gururu ‘Hisar’, füze sistemimiz ‘Sungur’, Türksat 5B uydumuz ve F1 Simülatörü festivalimize renk katacak. 2. Aksaray Bilim Festivalimize herkesi bekliyoruz” dedi.

 


 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri