Aksaray Bilim Festivalinin kapıları ziyaretçilere açıldı

Aksaray Bilim Festivalinin kapıları ziyaretçilere açıldı

Aksaray Bilim Festivalinin kapıları ziyaretçilere açıldı

AKSARAY BİLİM FESTİVALİNİN KAPILARI ZİYARETÇİLERE AÇILDI

 

TÜBİTAK BAŞKANI PROF. DR. HASAN MANDAL “GELECEĞİ GENÇLER İNŞA EDECEK”  

 

TÜBİTAK BAŞKANI MANDAL “BİLİM FESTİVALİ İLE AKSARAY’DA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME ŞAHİT OLUYORUZ”
 


 


 

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen törenle açılan 2. Aksaray Bilim Festivali, bu yıl yine Aksaray’dan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden çok sayıda bilim meraklısına ev sahipliği yaptı.
 


 

Gençlere ve çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdiren 2. Aksaray Bilim Festivali, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı "Çelik Kanatlar" ekibinin gösterisiyle başladı. Jandarma “Çelik Kanatlar” uçuş gösterisini alandaki vatandaşlar ilgiyle ve gururla izlerken katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti dinlendi.
 


 

Türkiye’de ses getiren Bilim Festivaline TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Celal Mızrak, TÜBİTAK BİTO Başkanı Ömer Kökçam, TÜBİTAK BİTO Başkan yardımcısı Bekir Çelgelci, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, siyasi parti temsilcileri öğrenciler ve çok sayıda bilim meraklısının katıldı.
 


 

Genç nesillerin bilgi ve teknolojiye olan ilgilerini artırmayı hedefleyen festivalde yerli ve milli savunma sanayi ürünleri ziyaretçilere tanıtıldı.
 


 

Festivalin açılış konuşmasını yapan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, TÜBİTAK ve Aksaray Valiliğinin yürütücülüğünde 2’ncisi düzenlenen Bilim Festivali’ne rekor bir katılımla, büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi. “Cumhuriyetimizin 100 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ışığında başlattığımız Bilim Festivalimizi bugün ziyaretçilere açıyoruz.
 

 
 

Burada yapmaya çalıştığımız şey çocuklarımızı Milli Teknoloji hamlesiyle tanıştırmak ve zihinlerinde bir bilim ışığı yakmak. Bilim Festivali ile çocuklarımızı ve gençlerimizi bilim ve teknolojiye yönlendiriyor, onların geleceği yeniden şekillendirmelerinin kapısını açıyoruz.
 

Bu yıl 2’ncisini gerçekleştirdiğimiz Bilim Festivali alanımızda, ülkemizin önde gelen savunma firmalarının aralarında bulunduğu en seçkin 100 firma ve 200 etkinlik çadırı yer alıyor. Bu yıl festivalimizin kapsamını nitelik ve nicelik bakımından daha artırdık. 3 gün sürecek festivalimiz boyunca ziyaretçilerimiz, Türk savunma sanayi firmalarımız tarafından üretilen araç, gereç, ürün ve hizmetlere tanıklık edecek. Bilim festivalimize katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 


 

Açılışta konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, bilim festivallerinin 2018'den buyana TEKNOFEST ile birlikte yayıldığını söyledi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal konuşmasının devamında “Özellikle TEKNOFEST ile birlikte gençlerimiz, insan kaynaklarımız neler yapabileceğini gösterdi. Yakın zamanda avunma sanayi ürünleri başta olmak üzere neleri yapabildiğimizi İHA'larla, elektrikli otomobilimizle, İMECE uydumuz ve bunun gibi birçok örnekle gösterdik. 'Biz bunların hepsini yapabiliyoruz' dedik. Bütün bunların daha iyisini yapabilmek için bu tür festivallere ihtiyaç var. Bu bir değişim ve dönüşüm.
 


 

TÜBİTAK olarak Aksaray Bilim festivaline 15 stant, 52 çadırıyla hizmet veriyoruz. Aksaray Bilim Festivali düzenleyen 3 kentten biri. Konya, Antalya ve Aksaray'da bilim festivalleri düzenleniyor. Bunu yakında TÜBİTAK olarak kararlılıkla bütün şehirlerimize yayacağız. Aksaray, Anadolu'da da bu tarz festivaller olabileceğini gösteren şehirlerimizden biri. Bilim Merkezi ve Bilim Festivali etkinliğine ev sahipliği yaptığı için Belediye Başkanı Evren Dinçer'i kutluyorum. Gençlerden festival süresince stantları gezmesini istiyorum. TÜBİTAK, 15 stant, 52 çadırıyla hizmet veriyor. Gençlerin sadece seyretmesi için değil uygulaması için de stantlara bekliyoruz. Gençler, aklınıza ne gelirse gelsin sorularınızı sorun. Festivalden ayrılırken kafanızda hiçbir soru kalmamalı. Biz geleceği inşa etmek istiyorsak bunu yapacak olan siz gençlersiniz. Festivalimizin ziyaretçi sayısının çok daha büyük sayılara ulaşmasını temenni ederek hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 


 

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise yaptığı konuşmada “Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, tebrk ediyorum. Aksaray’a değer katmak işte bu şekilde olur. Gençlerimize ve şehrimize istikamet çizmek bu festivalle ile olur. TÜBİTAK festivalimize destek veriyor. Biz Bilim devrimine 300 yıl geç kaldık. Bu festival 200-300 yıl önce yapılması gerekirdi. Millet olarak başlattığımız bilim harekâtından yıllarca uzak durduk ancak son yıllarda bu konuda çok iyi atılım yaptık. Bizler hep ‘Biz motor yapamayız’, ‘uçak yapamayız’ diyorduk. Ancak şuan gençlerimiz ‘yapabiliriz’, ‘daha iyisini de yapabiliriz’ diyor. Bu şekilde düşünen gençlerimizi tebrik ediyorum.
 

Bu devrimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan cesareti, kararlığı ile başlattık. İnşallah çok daha ileriye gideceğiz” dedi.
 


 

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu da bilim ve teknoloji projelerinin gençlere güç kattığını ve festival heyecanını birlikte yaşadıklarını söyledi.
 


 

Bilim etkinliklerinin gençlere olumlu etkilerinin olduğunu aktaran Vali Kumbuzoğlu, "Bilim festivalleri, gençler için düzenleniyor. Bilim festivallerinin düzenlendiği 3 şehirden birinin Aksaray olması beni gerçekten çok etkiledi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde sanayi, teknoloji ve bilim faaliyetleri ülke geneline yayıldı. Gençlere etkinlik çadırlarını sadece bakarak değil yüreklerine indirerek bakmalarını istiyorum. Festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 

Açılıştan sonra katılımcılarla birlikte stantları ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ise gençlere bilimi sevdirmek ve teknolojiye uyum sağlatmak adına bir festival düzenlediklerini dile getirerek, vatandaşların festival süresince dolu dolu üç gün geçireceğini kaydetti.
 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri