Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz yardım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu

Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz yardım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu

Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz yardım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu

Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz yardım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.  
 

Korkmaz en temel hasletlerimizden yardımlaşma ve dayanışmaya her zaman olduğundan daha çok ihtiyaç duyulmaya başladığı bir süreçten geçiyoruz.
 

Şehr-i Süleha şehrimizde, ülkemizde ve dünyanın123 ülkesinde, savaş, doğal afetler, kuraklık, ekonomik sorunlar gibi sebeplerle zorda kalmış, mağdur ve mazlum duruma düşmüş insanlara din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin İHH olarak insani yardım ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz. İnsani yardımlarla birlikte dünyanın farklı bölgelerinde ayrıca insani diplomasi çalışmaları da yürütüyoruz. Dedi.
 

 

ŞEHRİMİZDE YAPILAN YARDIM ÇALIŞMALARI
 

Korkmaz; yardım otomasyon sistemimizde kayıtlı, Aksaray'da ikamet eden, sosyal incelemesi yapılmış; ihtiyaç sahibi olduğu anlaşılan 2500 hane var. Bizden yeni yardım talebinde bulunan aileleri ziyaret edip, durumlarını yerinde tespit ediyor; ardından ihtiyaç duydukları kıyafet, ev eşyası, gıda vb. yardımları kendilerine ulaştırıyoruz.  
 

Aile kurumunun sağlam temellere oturmasının önemli olduğunun farkında olarak;  evlilik çağına gelen yetim gençlerimizi evliliğe teşvik ediyor, çeyizlerini hayırseverlerimiz aracılığıyla temin ediyoruz.
 

Son bir ay içerisinde hayırseverlerimizin destek ve katkıları ile 65.000 TL değerindeki 170 ihtiyaç sahibi aileye alışveriş çeki, kuru gıda ve temizlik malzemelerden oluşan 10 adet yardım paketi, 30 aileye 3 küçükbaş kurban eti dağıtımı, 4 aileye halı, iki aileye buzdolabı, bir aileye çamaşır makinası, 220 kişiye kıyafet, iki ailemize un yardımı, selzede yetim ailemize ev eşyası kıyafet, mutfak malzemeleri, gıda malzemeleri ile nakdi yardım gerçekleştirildiğini belirtti.                                                                                    
 

EĞİTİM YARDIMLARI
 

Başta yetim çocuklarımız olmak üzere ihtiyaç sahibi çocuklarımıza eğitim öğretim yılı başında 100 bin TL değerinde kırtasiye, 35 bin TL değerinde okul forma yardımı yapıldı.
 

Aksaray Merkez'de 142
 

Ortaköy'de 36
 

Eskil'de 29
 

Gülağaç'ta 25
 

Güzelyurt'ta 3
 

Sarıyahşi'de 2 olmak üzere 239 Türk Vatandaşı yetim çocuğumuza her ay düzenli olarak 400'er TL nakdi yardım, ayrıca yetim olmayan ancak ihtiyaç sahibi 110 öğrencimize de okul dönemlerinde öğrenim bursu sağlıyoruz.
 

Şehrimize yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürümüze hayırlı olsun ziyaretinde bulunup, milli ve manevi değerlere bağlı, ülkesini, milletini, seven insanlığa yararlı olma gayretinde olan, donanımlı insan yetiştirilmesi, değerler eğitimi konusunda çok önemli gördüğümüz “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesinin etkin bir şekilde okullarda uygulanması gibi hususlarda istişarelerde bulunduk.
 

ACİL AFET YÖNETİMİ
 

Arama Kurtarma Birimimiz şehrimizde meydana gelen sel felaketinde AFAD ile koordineli olarak etkin bir şekilde arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Bu süreçte Kayseri, Adana, Ankara, Niğde ve Kırşehir İHH Arama Kurtarma birimlerinden 32 kişilik bir personel görev aldı. Ekip içerisinde 2 dalgıç ve bir ATT mevcuttu. Afetlere hazırlık maksadıyla Bolu, Niğde ve Kayseri'de eğitim tatbikatları gerçekleştirdik.
 

DEPREM BÖLGESİ ÇALIŞMALARI  
 

Aksaray İHH deprem bölgesinde Hatay ile kardeş şehir ilan edilmişti. Biz daha çok Hatay bölgesine yardım çalışmaları yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerde bir tır içme suyunu depremzede ailelere dağıtacağız inşaAllah.
 

YURT DIŞI PROJELER
 

Su Kuyusu: Yurt dışında su kuyusu projesi ile 42 ülkede 13.061 su  kuyusu açtırdı
 

Katarakt Ameliyatları: Dünyada 60 milyondan fazla katarakt hastası var. Bugüne kadar 181.000 kişiyi katarakt ameliyatı yaptırarak gözlerinin yeniden görmesini sağladık.
 

Yetim: Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada 150 milyondan fazla yetim var. Sahip çıkılmadığı takdirde bu çocukların insan kaçakçıları, organ mafyası, misyoner örgütler dilenci şebekleri, fuhuş mafyasının eline düşme tehlikesi çok yüksek. Buna duruma fırsat vermemek için ülkemizde ve 44 ülkede 133.000 yetime her ay düzenli olarak eğitim, sağlık, gıda, barınma gibi konularda destek veriyoruz. 12 ülkede 42 yetimhanemiz bulunuyor.
 

Kurban: Yurt içinde ve yurt dışında adak kurbanı çalışmalarımız da devam ediyor.
 

ACİL İNSANİ YARDIM ÇALIŞMALARI
 

Libya ve Fas Acil Yardım Bekliyor
 

Fas'ta meydana gelen deprem ve Libya'da meydana gelen sel felaketlerinde on binlerce insan hayatını kaybetti, on binlerce insan evsiz kaldı. Hem arama kurtarma ekipleri, hem de insani yardım malzemeleri gönderdik. Ancak yeterli değil. Salgın hastalıklar ayrı bir sorun olarak ortaya çıktı. Sudan’da da çok ciddi bir insani kriz yaşanıyor maalesef. Yardımların devam etmesi lazım. Hayırseverlerimizin bu konularda yardım ve desteklerini bekliyoruz, “İYİLİK;  HER ZAMAN, HER YERDE” diyerek sözlerini tamamladı.
 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri